• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujadin Savić "Žirondinac"

Kakav otac, takav sin. To važi za Vujadina i Dušana Savića. Dušan je igrao za Zvezdu, potom u Francuskoj. I njegov sin će.

 Vujadin Savić "Žirondinac" Izvor: MONDO

Jedna od fudbalskih vijesti dana u Francuskoj, naročito na jugozapadu zemlje gdje je Bordo najpopularniji tim, jeste potpisivanje ugovora između "žirondinaca" i mladog srpskog fudbalera Vujadina Savića.

Dojučerašnji igrač Crvene zvezde i povremeni kapiten, potpisao je petogodišnji ugovor sa Bordoom, a francuski mediji navode da obeštećenje iznosi milion, a ne milion i po evra, što je cifra kojom se "baratalo" u Srbiji.

Bilo kako bilo, polovina te sume odlazi na račun FK Rad, iz kojeg se Savić vratio u Zvezdu prošlog ljeta.

Mediji u Francuskoj, Savića (20, 194 cm) predstavili su kao defanzivca, ali "polivalentnog", odnosno igrača koji bi mogao da se razvija na više različitih pozicija u timu. Takođe, navodi se da je na ovom transferu insistirao novi trener Bordoa Žan Tigana.
Konkurenciju u odbrani Bordoa, Savić će imati u Sedriku Sijaniju, Matjeu Šalemeu, Marku Planusu i još nekolicini igrača.

Francuski mediji podsjećaju da je Vujadinov otac, Dušan, ostavio dubok trag igrajući za francuske klubove Lil (1983/85) i Kan (1985/89), kao i da su u bliskoj prošlosti uspješno boje Bordoa branili igrači iz srpske lige, Niša Saveljić i Ivan Vukomanović.

Internet sajt Transfermarkt.de, specijalizovan za tranfere fudbalera, navodi da obeštećenje za Savića iznosi 900.000 funti, što je malo više od milion evra. Razlog tome je što je Saviću u decembru trebalo da istekne ugovor sa Crvenom zvezdom, za koju je prošle sezone odigrao 14 prvenstvenih utakmica, uglavnom ulazeći u igru sa klupe.

Koji je broj Savić zadužio u Bordou, biće poznato kada mladi Beograđanin bude zvanično predstavljen na konferenciji za medije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC