• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Protiv Helsinkija mečevi godine

"Ne vidim razlog da ne budemo ofanzivni i dominantni", rekao je trener Partizana uoči trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Stanojević: Protiv Helsinkija mečevi godine Izvor: MONDO

Stvari su u evropskim okvirima odavno postavljene tako da srpski klubovi već u julu i avgustu biju bitke, koje umnogome određuju nastavak i ocjenu uspješnosti cijele sezone.

Partizan je uspješno preskočio prvu prepreku, u vidu jermenskog Pjunika, a o važnosti predstojećih okršaja sa prvakom Finske (28. jula i 4. avgusta) ne treba trošiti riječi.

"Po meni su to utakmice godine, jer dobar rezultat klubu donosi zaradu i obezbjeđuje šest evropskih mečeva tokom jeseni. Ako eliminišemo Helsinki, igraćemo najmanje u Ligi Evrope i zato u srijedu očekujem veliku podršku sa tribina", rekao je Aleksandar Stanojević.

Crno-bijeli su prošle godine u ovo vrijeme ispali od Apoela, pa su protiv Žiline morali da vade "kestenje iz vatre". Sada imaju šansu da u plej-of za Ligu šampiona uđu kao ekipa koja nema šta da izgubi.

"Ne vidim razlog da ne budemo ofanzivni, dominantni i da ne postignemo koji gol više", jasan je trener Partizana.

Koliko zna o Helsinkiju?

"Trener Murinen bio je selektor Finske i vodio je Helsinki u Ligi šampiona (sezona 1998/99), imaju i dosta stranaca... Imali smo već jedan sastanak sa skautom, a u nedelju ćemo razraditi detalje njihove igre. Sigurno ćemo biti spremni za te mečeve, mada u ovom trenutku više gledam kako da ispravimo greške u igri našeg tima".



Najveći Stanojevićevi problemi uoči Helsinkija su Ivica Iliev i Milan Smiljanić. Njih dvojica nisu prošla pripreme za novu sezonu i sada stručni štab pokušava da definiše na kojem stepenu je njihova spremnost.

"Njihovi kvaliteti su poznati svakom navijaču Partizana. Meni mnogo znači što su oni djeca Partizana i što vidim da su veoma motivisani. Ipak, moramo da vidimo šta je realnost i koliko sada mogu da nam pomognu. Ipak su ovo kvalifikacije za Ligu šampiona", objasnio je Stanojević.

"Nadam se da će odigrati bar dio utakmice u srijedu, ali to ćemo znati poslije dva jaka treninga koja nam predstoje".

Prvi subotnji trening odlukom trenera su propustili Iliev, Saša Ilić, Kleo i Ivan Stevanović, čisto da predahnu od žestokog tempa i vrućine.

Stanojević je podsjetio i da je Kizito "nespreman poslije osam mjeseci bez utakmica" (do revanša sa Pjunikom), dok će povrijeđeni Krstajić nedostajati i kao kvalitetan igrač i "kao autoritet na terenu".

Prelazni rok je dolaskom Ilieva i Smiljanića završen, bez obzira na Krstajićevo stanje.

"Moramo malo i mlade igrače da bacamo u vatru. Kada se ukaže potreba, polako ćemo da ih uvodimo u tim. Pojačanje možemo da dovedemo jedino ako se ukaže baš povoljna šansa. Sigurno više nećemo juriti za njima", zaključio je Stanojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC