• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferdinand: To, Vidiću!

Crveni dio Mančestera sa oduševljenjem je primio vijest da je Nemanja Vidić postigao džentlmenski dogovor sa izvršnim direktorom Junajteda Dejvidom Gilom oko produžetka saradnje do 2014. godine.

 Ferdinand: To, Vidiću! Izvor: MONDO

Iako će novi ugovor, prema pisanju britanskih medija, biti potpisan tek početkom avgusta, mediji na Ostrvu navode da su se Gil i Vidić rukovali i da je "to to". Odnosno, da od senzacionalnog transfera srpskog fudbalera u Real Madrid ovog ljeta neće biti ništa.

A, prema tom traču, Real Madrid je bio blizu da za 20 miliona funti kupi Užičanina.

Za sada, nisu objavljeni detalji novog Vidićevog (28) ugovora, ali mediji u Britaniji podsjećaju da se radi o nedjeljnoj plati od 90.000 funti, odnosno 107.000 evra. Pretpostavlja se da će ovaj podatak biti objavljen kada i ugovor zvanično bude potpisan.

To će Vidića svrstati u kategoriju najbolje plaćenih fudbalera na Old Trafordu, što je srpski as sjajnim igrama od 2006. godine do danas i zaslužio.

Uporedo sa viješću o džentlmenskom dogovoru, koja je objavljena i na zvaničnom internet portalu Mančester junajteda, stigle su i reakcije "Vidinih" najbližih "saradnika", partnera u centru odbrane Rija Ferdinanda i šefa Aleksa Fergusona. Teško je reći ko je bio više oduševljen.

Ferdinand se odmah "ulogovao" na Twitter, na kojem je svojim "sljedbenicima" napisao:

"Volim što Vida ostaje. To je sjajna vijest za klub. Neka počne nova sezona!".

Ipak, Ferdinand (31) zbog povrede ligamenata kolena, koju je doživeo tokom priprema engleske reprezentacije za Mundijal, neće moći da igra do početka septembra. Stoga, Vidićev ostanak još dobija na značaju.

Mančester junajted će početi novu sezonu u Premijer ligi protiv povratnika u elitu, Njukasl junajteda, 16. avgusta.

Iskusni Ser Aleks Ferguson dogovor sa Vidićem posmatrao je iz više uglova. On je svestan da je u današnjem fudbalu teže produžiti ugovor sa zvezdom tima, nego dovesti zvijezdu iz drugog kluba.

"U medernom fudbalu, nije lako produžiti ugovor sa igračem, kada on igra dobro. To naročito važi za one iz inostranstva", rekao je Škot, koji duže od 25 godina vodi Mančester junajted.

"Prethodnih nekoliko godina, stalno su prisutne spekulacije oko Nemanje. Tako je bilo i ovog ljeta. Nekada ih kreiraju mediji, nekada 'pouzdani izvori'. Ali, mi u klubu nikada nismo imali snažan osjećaj da on zaista želi da ode...", dodao je Ferguson.

"Ipak, uvek postoji bojazan da će igrač željeti bolji ugovor, ako igra dobro", dodao je Ferguson, koji je shvatio da je poslednje vrijeme da Vidiću odobri povišicu sa 70 na 90 hiljada funti nedjeljno.

"Na kraju krajeva, uspjeli smo da ostvarimo zadatak i zadržimo ga u naredne četiri godine. Zbog toga smo oduševljeni, jer je on nevjerovatan stoper, veliki takmičar sa retko viđenom potrebom da pobjedi u svakoj utakmici. Ova vijest nas jača iz temelja", opisao je Ferguson koliko je značajan dogovor između Gila i Vidića.

"Presrećni smo", rekao je Gil za oficijelnu televiziju Mančester junajteda, govoreći iz SAD, gdje se ekipa trenutno nalazi na pripremama.

Dok čekaju Ferdinandov oporavak, u Junajtedu mogu da budu zadovoljni činjenicom da se kapiten Geri Nevil vratio treninzima i da će uskoro isto učiniti i Antonio Valensija, dok je situacija sa Majklom Ovenom malo komplikovanija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC