• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Guti skinuo Realov dres poslije 24 godine

Guti je objavio da poslije 24 godine odlazi iz Real Madrida i da razmatra ponudu turskog Bešiktaša.

 Guti skinuo Realov dres poslije 24 godine Izvor: MONDO

Hose Marija Gutieres ima 33 godine i na pragu je da prvi put obuče neki drugi dres, a da to nije Realov.

Dete "kraljevskog kluba" će poslije 24 godine napustiti Santjago Bernabeu i obijelodanio je da i razmatra ponudu turskog Bešiktaša, u koji ga je zvao bivši trener Reala Bernard Šuster.

Na konferenciji za novinare u nedelju Guti je zahvalio španskom klubu i navijačima na odličnoj saradnji i rekao da će njegovo srce zauvijek ostati na stadionu Santjago Bernabeu.

"Zahvalan sam Real Madridu. Ovde sam proveo divan dio života. Odrastao sam u Madridu i igrao za klub posljednje 24 godine, od kojih 15 za prvi tim. Nastaviću karijeru, ali moje srce će ostati u Realu", rekao je Guti.

Guti je odigrao 542 utakmice za Real i postigao 86 golova. Jedino je napadač Raul Gonzales duže u klubu od njega, a svega osam igrača u istoriji je zabilježilo više nastupa za "kraljevski klub".

"Prošlo je mnogo godina, neke od njih su bile komplikovane, ali uspio sam da postignem mnogo važnih stvari. Nikada neću zaboraviti godine provedene u Realu", rekao je Guti, koji je nosio dres madridskog kluba sa brojem 14.

Španski fudbaler je za prvi tim odigrao 15 sezona, a debitovao je 2. decembra 1995. godine u pobjedi Reala nad Seviljom 4:1.

Guti je sa Realom osvojio pet šampionskih titula, četiri Superkupa Španije, tri puta trijumfovao je u Ligi šampiona, a dva puta je osvojio Interkontinentalni kup.

"Nadam se da ću nedostajati ljudima u Madridu, pošto će to značiti da sam dobro radio svoj posao", dodao je plavokosi fudbaler.

Generalni direktor Real Madrida Horhe Valdano, koji je 1995. godine pružio Gutiju priliku u prvom timu, rekao je da je tužan zbog odlaska jedne od legendi kluba.

"On je sjajan igrač koji je na svakoj utakmici uspijevao da nas iznenadi. Guti je pravi Madriđanin. Ovo je tužan dan jer iz kluba odlazi jedan od nas", rekao je Valdano i zahvalio se Gutiju što je "najbolje godine života dao klubu".

Bivši reprezentativac Španije je u nedelju na konferenciji za medije rekao da razmatra ponudu Bešiktaša.

"Poslali su mi dobru, zanimljivu ponudu. Vidjećemo. Nije bilo lako donijeti odluku o odlasku iz Madrida", rekao je Guti, koji je postigao 13 golova za nacionalni tim.

Ako prihvati ponudu Bešiktaša, Guti će ponovo sarađivati sa njemačkim trenerom Berndom Šusterom, koji je 2007. i 2008. bio trener Real Madrida.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC