• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski protiv “fenjeraša” za korak sa Sarajevom

Autori mondo.ba Autori Fena

Ekipa Zrinjskog želi da protiv “fenjeraša” Krupe upiše pobjedu i ostane u trci sa Sarajevom, koje igra gradski derbi sa Željezničarom.

Zanimljivi dueli očekuju nas ovog vikenda u 25. kolu  Premijer lige BiH.

Derbi kola je svakako duel Sarajeva i Željezničara u subotu, ali zbog borbe za opstanak i vrh tabele zanimljivi će biti i ostali dueli.

Dok će lider na tabeli Sarajevo u subotu igrati protiv najvećeg rivala, Željezničara, drugoplasirnai Zrinjski dočekaće u nedjelju od 16.30 “fenjeraša” Krupu.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković oprezan je pred ovaj duel u kojem bi u zavisnosti od ishoda u vječitom sarajevskom derbiju mogao eventualnom pobjedom smanjiti zaostatak.

“Krupa je u nezavidnom položaju i sigurno će u Mostar doći pokušati odnijeti najmanje jedan bod. Pretpostavljam da će se defanzivnom igrom, kao što je to bio slučaj na gostovanju u Sarajevu prije dva kola, pokušati obraniti i iskoristiti neku od eventualnih kontri i polukontri”, rekao je trener "plemića".

Dodao je kako je, ipak, sve u rukama domaćih fudbalera koji na terenu moraju potvrditi ulogu apsolutnih favorita u duelu protiv posljednjeplasirane ekipe na tabeli.

U konkurenciju za nedjelju utakmicu vraća se Hrvoje Barišić koji je susret sa Sarajevom propustio zbog žutih kartona, a Slišković će najvjerojatnije moći računati i na Miloša Filipovića koji je imao manjih problema s povredom.

S druge strane, zbog povrede su upitni Damir Šovšić i Advan Kadušić.

 Slišković je prokomentarisao pobjedu nad Sarajevom  iz prošlog kola, istaknuvši kako je takav ishod derbija dviju vodećih ekipa domaćeg prvenstva ulio dodatnu dozu samopouzdanja među njegove igrače.

Ne smijemo biti euforični nakon te pobjede, na taj način radimo i vjerujem kako na taj način moji igrači razmišljaju. Idemo dalje bez nekog velikog opterećenja. Za mene je važno da imamo solidnu bodovnu zalihu ispred trećeg Željezničara i četvrtog Širokog što nam može garantovati mirnu završnicu prvenstva, a naravno da ćemo pokušati iskoristiti svaku priliku da stignemo Sarajevo, ako nam se takva prilika ukaže”, rekao je Slišković.

Osvrnuo se i na partije  Zrinjskog u proljetnom dijelu prvenstva u kojem su “plemići” nakon tri uzastopna remije upisali dvije minimalne pobjede 1:0, rekavši  kako je važno osvajati bodove, a ne umirati u ljepoti.

“Bez obzira na određenu, ne bih rekao nekvalitetu igre, već nedostatak ljepote u igri, važno je da se bodovi osvajaju. Pobjeda u Sarajevu je nagrada igračima za njihov trud, volju i želju koju su pokazali svih 90 minuta. To je ono što je donijelo prevagu na našu stranu. Ako tako nastavimo možemo zanemariti i tu neku neefikasnost. Otvoriće nam se. Trud i zalaganje sigurno će biti nagrađeni kao što je to bilo u Sarajevu”, poručio je Slišković.

Devet kola prije kraja Sarajevo je na vrhu tabele  Premijer lige BiH sa šest bodova viška u odnosu na drugi Zrinjski, a pred timom Husrefa Musemića u subotu je gradski derbi protiv Željezničara.

“Sa zanimanjem ćemo pogledati taj dvoboj, prije svega da upoznamo bolje Željezničar. Pod Amarom to je sigurno neka nova momčad u odnosu na jesenski dio prvenstva. Vidjećemo koliko mogu u gradskom derbiju protiv Sarajeva. Sigurno je da obje ekipe imaju ambicije. Bit će to tvrda utakmica i ne očekujem neku ljepotu, ali borbenost sigurno neće nedostajati”, zaključio je trener Zrinjskog.

PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

U subotu:

Radnik - Čelik (16.30)
Mladost - Tuzla siti
Sloboda - Zvijezda 09 (19.00)
Željezničar - Sarajevo (19.30)

U nedjelju:

Zrinjski - Krupa (16.30)
Široki Brijeg – GOŠK

TABELA: Sarajevo 53, Zrinjski 47, Željezničar 36, Široki Brijeg 36, Čelik 34, Radnik 33, Sloboda 31, Mladost 30, Tuzla siti 25, Zvijezda 09 24, GOŠK 21, Krupa 18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC