• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Krupe u Mostaru, Široki Brijeg "bježi" Želji

Autor mondo.ba

Slobodan Starčević upisao je prvi poraz otkako se vratio na klupu Krupe i to protiv Zrinjskog (2:0), dok je Široki Brijeg trijumfom nad GOŠK-om (1:0), ponovo stekao "plus 3" boda u trci za Evropom.

Krupa je doživjela prvi poraz poslije povratka Slobodana Starčevića na njenu klupu!

Očekivano, bolji od ekipe iz kanjona Tijesno, bio je trostruki uzastopni šampion Zrinjski u Mostaru u utakmici 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

ZRINJSKI - KRUPA 2:0 (1:0)

"Plemići" su doduše teže nego se to očekivalo stigli do trećeg uzastopnog, a ukupno 15. trijumfa u sezoni i smanjili zaostatak za liderom prvenstva Sarajevom na šest bodova.

Od samog početka utakmice "Pod Bijelim brijegom", Mostarci su žestoko krenuli prema golu gostiju i u u prvih 10-ak minuta nekoliko puta ozbiljno zaprijetili golu Krupe.

Najprije preko Ivana Čurjurića, ali dobro je reagovao golman Matej Marković, a potom i Dalibora Veselinovića, koji je glavom sa nekoliko metara promašio, ono što se u žargonu kaže, da je teže promašiti.

Izabranici Slobodana Starčevića su došli do daha i uspostavili terensku ravnotežu iz koje se u 13. minutu izrodila prilika poslije udarca Nikole Dujakovića, ali je i Ivan Brkić pokazao golmanski kvalitet.

Gosti iz Krupe na Vrbasu su se potpuno oslobodili početnog pritiska pa je Bojan Puzigaća pokušao iz slobodnog udarca, ali je izblokiran, da bi poslije akcije Dujakovića, Saša Nikodijević šutirao iz izgledne situacije, međutim, odbrana Zrinjskog je izblokirala i taj šut.

Kazna za promašaje Krupe uslijedila je u 29. minutu kada je Miloš Filipović sjajno uposlio Čurjurića, koji je sa ivice kaznenog prostora prevario golmana Markovića za vođstvo "plemića" - 1:0.

Nakon vođstva, tim Blaža Sliškovića je malo "povukao" ručnu i bez većih problema kontrolisao igru na sredini terena, čekajući grešku rivala da udvostruči prednost, ali se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao.

U drugom dijelu meča u Mostaru, sve do 15-ak minuta prije kraja, vodila se borba uglavnom između kaznenih prostora i bez nekih izrazitih šansi za pogotke ispred Markovića, ali i Brkića.

Posjed je Zrinjski prepustio gostima i čekao priliku da iz kontranapada dokusuri protivnika, a iz jedne takve u 75. minutu, upravo je golman Krupe sačuvao nadu odbranivši udarac Miloša Filipovića.

Ipak, nije mogao ništa šest minuta prije kraja kada je Marko Bencun pogodio mrežu Krupe - 2:0 i "ovjerio" nova tri boda za Mostarce.

ZRINJSKI: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Veselinović, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Mandić.

KRUPA: Marković, Jelić, Makitan, Dujaković, Puzigaća, Palić, Nikodijević, Aganspahić, Miketek, Mandić, Zec.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U duelu hercegovačkih timova, Širokog Brijega i GOŠK-a iz Gabele, domaćin je ostvario minimalnu pobjedu - 1:0 (1:0).

Ekipa sa "Pecare" je do vođstva stigla u 21. minutu kada je Dino Ćorić pogodio mrežu Dalibora Kozića nakon što mu je sjajno u peterac asistirao Dražen Bagarić - 1:0.

Izabranici makedonskog trenera Goce Sedloskog bili su mnogo bolji rival na terenu, ali na odmor se otišlo samo sa minimalnom prednošću domaćina.

Široki Brijeg je početkom nastavka preko Josipa Ćorluke i Eliomara mogao praktično da riješi pitanje pobjednika, ali je odbrana tima iz Gabele dobro reagovala, da bi u 66. minutu golman Kozić nespretno reagovao i umalo omogućio gol domaćinu.

Ipak, na vrijeme je stigao i ispravio svoju grešku zaustavivši loptu prije prelaska gol-linije.

Do posljednjeg sudijskoj zvižduka, nešto više od igre imali su fudbaleri GOŠK-a, koji su pokušavali da stignu do izjednačenja, međutim, čvrsta odbrana i zgusnut srednji red domaćina je bez većih problema sačuvao prednost i uknjižio devetu pobjedu.

Zadržao je time i tri boda prednosti u trci za plasmanom u Evropu u odnosu na četvertoplasirani Željezničar, koji je u subotu deklasiran od gradskog rivala na "Grbavici" (0:3).

ŠIROKI BRIJEG:Bilobrk, Barišić, Ćorić, Eliomar, Ćorluka, Pamić, Begonja, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin.

GOŠK: Kozić, Karamarko, Ereiz, Gržan, Đajić, Raguž, Ramić, Vego, Medak, Hasanović, Kovačić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PREMIJER LIGA BIH - 25. KOLO:

Zrinjski - Krupa 2:0 (1:0)
/Čurjurić 29, Bencun 84/

Široki Brijeg - GOŠK 1:0 (1:0)
/Ćorić 21/

Subota:

Radnik - Čelik 0:0

Mladost - Tuzla siti 0:2 (0:1)
/Ubiparip 14, 85/

Sloboda - Zvijezda 09 2:1 (0:1)
/Vidović 82, pen. 87 - Predragović 27/

Željezničar - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Lazić 11, Velkoski 15, Tatar 73/

TABELA: Sarajevo 56, Zrinjski 50, Široki Brijeg 39, Željezničar 36, Čelik 35, Radnik 34, Sloboda 34, Mladost 30, Tuzla siti 28, Zvijezda 09 24, GOŠK 20, Krupa 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC