• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rantala: Humska će vidjeti "finskog Murinja"

Imaju li Murinjo i Murinen veze? "Nadajmo se...", rekao je pomoćnik Rantala i dodao: "Uostalom, vidjećete".

 Rantala: Humska će vidjeti "finskog Murinja" Izvor: MONDO

Imaju li Murinjo i Murinen veze? "Nadajmo se...", rekao je pomoćnik trenera Helsinkija Rantala i dodao: "Uostalom, vidjećete njegovu taktiku kada počne utakmica". Finci su puni samopouzdanja pred meč sa Partizanom pa u šali kažu da bi "4:0 bilo idealno".

Fudbaleri finskog šampiona osjetili su u utorak uveče travu na stadionu Partizana. Ona svakako nije među najkvalitetnijima u Evropi, ali je prirodna, za razliku od one na kojoj HJK Helsinki igra na svom Finer stadionu.

Da li će promjena podloge predstavljati problem za Fince kada u srijedu uveče, kada u 20.45 bude počela prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Helsinkija?

"Neće to biti problem, jer ako znate da igrate fudbal, onda to znate da radite i na vještačkoj i na pravoj travi", rekao je u utorak prije treninga, pomoćnik u stručnom štabu Helsinkija Juha Rantala.

Zašto baš on?

Pa, prvi trener protivnika crno-bijelih Anti Murinen ne stoji baš najbolje sa stranim jezicima, pa je zbog te barijere pred srpske novinare poslao Rantalu.

Slične navike ima i čuveni Žoze Murinjo, koji igrom prilika ima i slično prezime kao Murinen. Da nisu rođaci?

"Nadajmo se da jesu...", uz osmjeh je odgovorio Rantala, nakon što je imao kraći "brejk".

Sa strane ga je posmatrao šef.

Ipak, mlađi Rantala rutinski je podnosio trik pitanja.

"Uostalom, vidjećete njegovu taktiku u srijedu pa procenite", nadovezao se mladi trener, koji izuzetno respektuje srpskog šampiona.

"Svi znamo da Partizan mora da se smatra favoritom, jer ima briljantan tim, sa toliko dobrih igrača... Ali, mi smo samouvjereni, u dobroj smo formi trenutno i smatramo da možemo da pobijedimo svakoga", rekao je Rantala, što je izazvalo pitanje novinara: "Na čemu gradi toliki optimizam?"


"Nemojte pogrešno da me shvatite. Znamo da nema mnogo timova u Evropi, koji mogu da dođu ovdje i obećaju pobjedu, ali jedini način da se prođe dalje je da imaš samopouzdanja, a mi ga imamo. Povrh svega, Partizan je favorit", objasnio je pomoćnik u stručnom štabu najtrofejnijeg finskog kluba, vlasnika 22 titule i deset Kupova.

Šta bi bio dobar rezultat za vaš tim?

"Uh, pa 4:0 bilo bi dobro...", nasmijao se Rantala i odmah naglasio da se šali.

"Lijepo je šaliti se, ali biće teško. Igraćemo i protiv igrača i protiv navijača, punog stadiona. Moramo da budemo realni, da se dobro branimo i sačekamo šansu", dodao je.

A, da li se plaše navijača? U tom stilu pisali su finski mediji prethodnih dana...

"Ne, nisam čuo za to... Ne vidim zašto bismo se plašili navijača Partizana, to su dobri navijači koji podržavaju svoj tim na pravi način", rekao je Rantala.

Helsinki drugi put dolazi u Beograd u evro-kupovima. U sezoni 1997/98, u prvom kolu pretposlednjeg izdanja Kupa pobjednika Kupova, tim iz prijestonice Finske sastao se sa Crvenom zvezdom. Poslije pobjede kod kuće od 1:0, u Beogradu je izgubio sa 3:0 i ispao.

Već naredne sezone, Helsinki je ostvario najveći uspjeh u Evropi, plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona, ali je u grupi osvojio samo dva boda. Od tog trenutka, "plavi" iz Helsinkija nisu uspjevali da se domognu grupne faze ni u Ligi šampiona, ni u Kupu UEFA od kada je to takmičenje promijenilo format i dobilo grupe, a potom i nova imena: Liga UEFA, odnosno Liga Evrope...

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC