• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvaljarela odlučio "Derbi dela Lanterna"!

Autor mondo.ba

Iskusni napadač Sampdorije je asistencijom i pogotkom osigurao pobjedu nad gradskim rivalom Đenovom - 2:0 (1:0) u derbiju 32. kola Serije A.

Đenovski derbi "Derbi dela Lanterna", 72. u Seriji A, pripao je Sampdoriji i to zahvaljujući fantastičnom napadaču Fabiju Kvaljareli, koji igra najbolju sezonu u karijeri!

SAMPDORIJA - ĐENOVA 2:0 (1:0)

Sa 14. trijumfom u sezoni, Sampa je zadržala nadu da može izboriti plasman u Evropu s obzirom da za sedmoplasiranom Atalantom, koja doduše ima i utakmicu manje, zaostaje samo četiri boda.

Već na startu dvoboja gradskih rivala na "Luiđi Ferarisu", Kvaljarela je asistirao Grogoaru Defrelu, a potom je početkom nastavka sigurno izveo penal za 27. trijumf Sampe nad gradskim rivalom u šampionatu Italije.

Kvaljarela je sjajno u trećem minutu pronašao u mat poziciji Defrela u petercu, a Francuz je ubacio loptu u mrežu - 1:0.

Mogli su nominalni domaćini u 25. minutu da udvostruče prednost, kada je Gaston Ramirez centaršutem pronašao Denisa Preta, koji je uhvatio volej i pogodio mrežu Đenove, ali samo sa vanjske strane.

DERBI DELA LANTERNA

18 pobjeda Đenove

27 remija

27 trijumfa Sampdorije

Gol - razlika: 75:91 u korist Sampe

Ipak, osim sjajne partije Kvaljarele, ključni detalj đenovskog derbija dogodio se u 51. minutu kada je Davide Biraski skrivio penal igrajući rukom i zaradio crveni karton!

Siguran sa "bijele tačke" bio je Fabio Kvaljerela - 2:0.

To je Kvaljareli bio 22. postignuti pogodak uz osam asistencija (30), pa su jedino Lionel Mesi (45) iz Barselone i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape (33) bolji na toj listi direktne uključenosti u postizanje golova u Top 5 najvažnijih liga Evrope.

Osim toga, prvi je strijelac Serije A sa pogotkom više od Kšištofa Pjonteka iz Milana (21), dva od asa Atalante Duvana Zapate (20), a čak tri u odnosu na Juventusovog Kristijana Ronalda (19). Impresivno!

Priliku da sve dileme razriješi Sampa, ako su uopšte postojale, imao je Gaston Ramirez u 65. minutu kada je poslije gužve u kaznenom prostoru njegov šut odlično odbranio golman Andrej Radu.

Makedonac Goran Pandev i reprezentativac Srbije Darko Lazović bili su među najagilnijim u taboru Đenove, koja je uprkos igraču manje, pokušavala da smanji rezultat. Uspjeli su "gosti" da kreiraju nekoliko pristojnih šansi, međutim, u ključnim momentima ispred golmana Emila Audera nisu bili precizni Kristijan Kuame i Pedro Pereira.

Izabranici Đezare Prandelija su na kraju upisali treći poraz na posljednje četiri utakmice i poprilično zakomplikovali opstanak u Seriji A, s obzirom da na kraju ovog kola mogu imati samo tri boda viška od opasne zone.

U preostalim mečevima u nedjelju popodne, Fiorentina na debiju novog trenera Vinćenca Montele nije uspjela da stigne do pobjede nad Bolonjom (0:0), a identičnim rezultatom okončan je i dvoboj na "Mapei" stadionu u Ređo Emiliji između Sasuola i Parme.

SERIJA A - 32. KOLO:

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 74/

Fiorentina - Bolonja 0:0

Sampdorija - Đenova 2:0 (0:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 52/

Sasuolo - Parma 0:0

Kjevo - Napoli 1:3 (0:1)
/Cesar 90 - Kulibali 15, 81, Milik 64/

Frozinone - Inter 20.30

u ponedjeljak

Atalanta - Empoli 20.30

Igrano u subotu

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79 pen/

TABELA: Juventus 84, Napoli 67, Inter (-1) 57, Milan 55, Roma 54, Atalanta (-1) 52, Torino 50, Lacio (-1) 49, Sampdorija 48, Fiorentina 40, Kaljari 37, Sasuolo 37, SPAL 35, Parma 35, Đenova 34, Udineze (-1) 32, Bolonja 31, Empoli (-1) 28, Frozinone (-1) 23, Kjevo 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC