• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raul Gonzales obukao Šalke plavu boju

Raul Gonzales Blanko, jedan od najvećih igrača u istoriji najboljeg fudbalskog kluba XX vijeka, poslije 18 godina u bijelom, obukao je plavi dres.

 Raul Gonzales obukao Šalke plavu boju Izvor: MONDO

Kao što je bilo i najavljeno, poslije razlaza sa Real Madridom, Raul je postao fudbaler Šalkea iz Gelzenkirhena.

Na taj način, a mnogima će biti žao, slavni Španac precrtao je svoje ime sa vječne liste fudbalera koji su u karijeri igrali samo i isključivo za jedan klub. Prije njega, to je uradio još jedan igrač Reala, Hoze Marija Gutijerez, koji je dan prije Raula pokupio stvari sa Santijago Bernabeu stadiona i otišao u Bešiktaš.

Poslije 723 zvanične utakmice i 324 gola u "kraljevskom klubu", a oba podatka klupski su rekord, Raul je odlučio da u 34. godini nije loš potez promijeniti klub i zemlju i pokušati bar još malo…

Sa ambicioznim timom iz Gelzenkirhena potpisao je dvogodišnji ugovor, koji će biti potvrđen kada čovjek sa 102 meča u reprezentaciji Španije bude prošao medicinske preglede u srijedu. Poslije toga, ljevonogi golgeter biće predstavljen i željnim navijačima na Feltins areni.

"Ovo je sjajna vijest za Šalke 04. Jednostavno sam oduševljen što smo uspjeli da dovedemo takvog igrača i čovjeka kao što je Raul. Nije ovo samo značajna stvar za Gelzenkirhen i Šalke, već za kompletnu Bundesligu… On je napadač svjetske klase i ekstraordinaran igrač", nije uspio da pronađe dovoljno riječi hvale trener Šalkea Feliks Magat.

"Njegovi kvaliteti pomoći će nam da napravimo naredni korak u razvoju kluba. Njegova uloga je ključna u našoj ambiciji da izgradimo tim, koji će biti spreman za velike domete u budućnosti. Jedva čekam da radim sa Raulom", dodao je Magat.

Raul Gonzales počeo je karijeru u Atletiko Madridu, ali je 1992. godine prešao u mlađe kategorije gradskog rivala Reala. Dvije godine kasnije promovisan je u Real Madrid C, pa momentalno u B tim, da bi iste godine doživio i debi u prvom timu slavnog kluba.

Nedugo zatim, kapitenska traka stigla je na njegovu ruku, a do 2010. godine osvojio je 16 velikih trofeja sa "Los Blancos-ima", od čega su tri Lige šampiona.

Raul Gonzales je oženjen i ima petoro djece, a četiri dječaka dobila su imena po velikim fudbalerima. Oni se zovu Horhe (Valdano), Hugo (Sančez), Hektor (Rial) i Mateo (Lotar Mateus). Njihova sestra dobila je ime Marija.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC