• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad nije kasno: Crno-bijeli Kempbel!

Za povratnika u englesku Premijer ligu, dobar je i igrač u 36. godini…

 Nikad nije kasno: Crno-bijeli Kempbel! Izvor: MONDO

Vremešni i trofejni Sol Kempbel potpisao je u srijedu jednogodišnji ugovor sa Njukasl junajtedom, koji se poslije sezone u Premijeršipu vratio u elitni rang engleskog fudbala.

Bivši reprezentativac Engleske, koji je polovinu prošle sezone proveo u Arsenalu, bio je srećan zbog šanse da u smiraj karijere igra za veliki, mada posrnuli klub.

"U ovoj etapi karijere nisam mogao ni da poželim veći klub. Doći u Njukasl, koji plijeni tradicijom, nasljedstvom i nevjerovatnom podrškom navijača, za mene je velika stvar", rekao je Kempbel, koji ima 73 nastupa za "gordi Albion".

Njukasl je uspio da dobije igrača, kojeg su tražili Sanderlend, Seltik, kao i Arsenal. Menadžer "tobdžija" Arsen Venger bio je odlučan u namjeri da zadrži defanzivca, kojeg je u januaru ove godine vratio u klub i od kojeg je očekivao da pruži "suvo" iskustvo mladom timu.

Takvu ulogu trebalo je da ima na Emiratima i naredne sezone, ali se Kempbelu više dopala ideja da bude standardan prvotimac u crno-bijelom dresu.

On je treće pojačanje za "svrake" ovog ljeta, poslije Dena Goslinga iz Evertona i Džejmsa Perča iz Notingem Foresta.

I Kempbel i Njukasl biće na velikim iskušenjima na premijeri, kada 16. avgusta budu gostovali Mančester junajtedu na Old Trafordu.

Kempbel je potresao London 2001. godine kada je kao idol navijača Totenhema prešao u omraženi Arsenal. U prvom periodu u tom klubu, do 2006. godine, osvojio je dvije titule prvaka Engleske i tri FA kupa.

Snažni defanzivac porijeklom sa Jamajke imao je krizu te 2006. godine i razmišljao je da napusti fudbal, pa se u takvim okolnostima i rastao sa Arsenalom, ali nije prošlo mnogo prije nego što je potpisao za Portsmut i potom učestvovao u najvećem uspjehu kluba, osvajanju FA kupa 2008. godine.

Prošlog ljeta, Kempbel je otišao iz Portsmuta i potom, na iznenađenje mnogih, postao igrač najstarijeg fudbalskog kluba na svijetu, Nots Kauntija koji se u tom trenutku takmičio u Ligi 2, četvrtoj po kvalitetu ligi u Engleskoj.

Ipak, odigrao je samo jedan ligaški meč za crno-bijele, a potom je prihvatio poziv Vengera da se vrati u Arsenal, za koji je od januara do juna zabilježio 11 nastupa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC