• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će napasti sa "igračem više"

Crveno-bijeli najavljuju da će dati sve od sebe za pobjedu protiv Slovana i pozivaju Delije, 12. igrača, da se pridruže borbi. "Marakana", četvrtak, 20.30!

 Zvezda će napasti sa "igračem više" Izvor: MONDO

U četvrtak uveče, od 20.30, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sastaće se šampion Evrope iz 1991. i osvajač Kupa pobjednika Kupova iz 1969. godine.

Dva kluba sa bogatim tradicijama, a jedno mjesto u plej-of rundi za plasman u Ligu Evrope.

Ljutice Bogdana: Crvena zvezda Beograd - Slovan Bratislava!

Svako ko želi da gleda crveno-bijele na premijeri u Evropi, trebalo bi da požuri na blagajne i ne čeka da malo prije početka meča kupi ulaznicu.

Sastav Crvene zvezde za prvi od dva meča, koji će u velikoj mjeri odrediti dalji tok sezone, trebalo bi da izgleda ovako: Stamenković – Ninkov, S. Đorđević, Vilotić, Tošić – Savio (Bogdanović), Milovanović, Koroman, Kadu – Perović, Jevtić.

U trenutku kad su svi igrači zdravi, trener Ratko Dostanić posljednje dileme vezane za startnih 11 trebalo bi da riješi poslije treninga u srijedu uveče.

Njega, kao i ostale u klubu, raduje činjenica da će bilo koji sastav, koji bude istrčao na teren, imati gromoglasnu podršku oficijelnog, 12. igrača kluba – Delija. Prema nekim najavama, pripadnika navijačke grupe “Belasa Šlahta” biće oko 500 i biće smješteni u “kavezu” između istoka i juga.

“Svi znamo da će u četvrtak biti teška utakmica u borbi za Evropu, protiv ozbiljne ekipe, koju ne treba predstavljati. Tokom priprema smo odigrali veliki broj prijateljskih utakmica i to sa protivnicima evropskog kalibra. Spremni smo i na psihičkom i taktičkom planu i mogu da kažem da moji igrači jedva čekaju da počne meč. Iako se radi o Evropi, gdje je svaki duel pravi izazov, daćemo sve od sebe na terenu. Mjesec i po dana smo se spremali i nadam se da ćemo uz naš navijače ostvariti povoljan rezultat”, rekao je Dostanić dan pred duel sa petostrukim prvakom Slovačke i timom koji ima još osam titula iz doba Čehoslovačke.

Ali i klubom, koji je od 1999. godine, do danas, samo jednom bio šampion zemlje (2009).

“Slovan zna da igra na rezultat u Evropi. U posljednjoj utakmici sa šampionom Žilinom su igrali 2:2 na njihovom terenu i to sa igračem manje. Upoznati smo sa njihovim vrlinama, a nadam se da ćemo znati da iskoristimo njihove mane. Čuli smo informacije da u Beograd dolaze sa određenim kadrovskim problemima, što ne žeilimo da prihvatimo i budemo naivni”, oprezan je Dostanić.

Šta je cilj pred revanš 5. avgusta u Bratislavi?

“Svaki pozitivan rezultat je povoljan rezultat za nas pred revanš. Ipak, radi se o Evropi i niko ne može da nam garantuje da poslije prvog duela možemo da budemo sigurni. U Bratislavi neće biti lako, a šta možemo da očekujemo znaćemo više u četvrtak uveče”, rekao je Dostanić, dok je bilo i igrača u timu koji su izjavljivali da bi bili zadovoljni i remijem, odnosno da to ne bi značilo da se kasnije ne može pobijediti u gostima.

“U ime saigrača i svoje ime mogu da kažem da spremno čekamo Slovan. Stvarno jedva čekamo prvi sudijin zvižduk, koji ćemo otvoriti novu sezonu. Ovom prilikom pozivam našeg 12. igrača, naše Delije, da dođu u što većem broju, da nas nose do pobjede na putu ka Evropi”, kaže kapiten tima Slavoljub Đorđević.

“Gledali smo Slovan protiv Košica i Žiline i sigurno da je riječ o dosta tvrdoj ekipi, koja zna da igra i kod kuće i na strani. Ne bih mogao nikog posebno da izdvojim, jer su im sve linije tima kvalitetne. Jaki su na prekidima, gdje je odbrana dala više golova nego napadači, koji su takođe dobri, jer igraju za cio tim, a ne za sebe”, dodao je defanzivac.

Prošle sezone, plavo-bijeli iz prestonice Slovačke eliminisani su plej-of rundi za plasman u Ligu Evrope. U dva meča, amsterdamski Ajaks bio je bolji ukupnim rezultatom 7:1.

Zvezdin protivnik osnovan je 3. maja 1919. godine, a u finalu Kupa pobjednika Kupova 1969. pobijedio je Barselonu. Trener tima je Jozef Jankeč.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC