• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raul zadužio "sedmicu" Šalkea

DugogodiŠnji kapiten Real Madrida, Raul Gonsales potpisao je danas dvogodiŠnji ugovor sa Šalkeom, rekavši da je željan novih izazova.

 Raul zadužio "sedmicu" Šalkea Izvor: MONDO

Raul je došao bez obeštećenja, okončavši tako višemjesečna nagadjanja gdje će nastaviti karijeru. Bivši reprezentativac Španije predstavljen je danas na stadionu u Gelzenkirhenu i dobio je dres sa brojem sedam.

"Radujem se novom izazovu, koji je jako važan za mene. Htio sam da iskusim drugu vrstu fudbala i drugačiju kulturu - to je važan izazov u životu. Htio sam da idem samo u Njemačku ili Englesku, motiv mi je bio da nastavim da igram fudbal", rekao je Raul.



Dolaskom 33-godišnjeg Raula, Šalke je popunio rupu u napadu, nastalu odlaskom Kevina Kuranjija u Dinamo iz Moskve na kraju prošle sezone. Njemački internacionalac bio je prošle sezone najbolji strijelac kluba, sa 18 golova, a Šalke je sezonu završio na drugom mjestu.

Raul je drugo pojačanje Šalkea iz Reala u ovom prelaznom roku, pošto je prije njega došao defanzivac Kristof Mecelder, koji je proveo tri sezone u Madridu, ali uglavnom nije igrao zbog povreda.

Trener Šalkea Feliks Magat rekao je da je dolazak Raula veliko pojačanje za ekipu.

"Drago mi je da smo uspjeli tako izuzetnog igracca i strijelca svjetske klase uspjeli da dovedemo u Šalke i Bundesligu. Njegov dolazak je odlučujuchi korak u naporima da ojačamo i ponovo izgradimo ekipu", kazao je Magat.

Legenda Real Madrida proveo je prošlu sezonu uglavnom na klupi poslije velikih pojačanja koje je klub doveo prošle godine.

Raul je u španskom gigantu debitovao 1994, sa 17 godina i nikada nije napuštao klub. Za to vrijeme osvojio je tri Lige šampiona, šest nacionalnih titula i dva Interkontinentalna kupa.

Za Real je postigao 228 golova. Za reprezentaciju Španije odigrao je 102 utakmice i postigao 44 gola, iako za nacionalni tim nije igrao od 2006. godine.

Raul je i vodeći strijelac u takmičenjima UEFA, pošto je postigao 66 golova, od čega 64 u Ligi šampiona.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC