• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Iliev+Ilić+Kleo=bingo!

Partizan pobijedio Helsinki 3:0. Strijelci Ivica Iliev, Saša Ilić i Kleo. Ovacije Mateusu prije meča.Stanojević: "Nećemo se braniti u Finskoj".

 LŠ (kval): Iliev+Ilić+Kleo=bingo! Izvor: MONDO

 Priželjkivao je trener Partizana Aleksandar Stanojević bilo kakvu pobjedu nad Helsinkijem u prvom meču 3. kola kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Helsinkija, a ispalo je bolje od želja. Moglo je i da bude ubjedljivije.

"Bilo bi dobro da bude 3:0", reče Stanojević na konferenciji za novinare dan uoči meča. I bi tako!

Golove za Partizan postigli su Ivica Iliev, Saša Ilić i Kleo.

Finski šampion nije pokazao da je dorastao ovakvom rangu takmičenjai crno-bijeli su mogli, da su imali malo više snage, da napune mrežu protivnika. Mnogo promaje je bilo u zadnjim redovima Helsinkija, a gosti su samo jednom pripretili za 90 minuta!

Osim ubjedljive pobjede od 3:0, trenera crno-bijelih i navijače, kojih je bilo oko 15.000 na stadionu u Humskoj, može da raduje i veliki kambek Ivice Ilieva. Iako je sa ekipom tek nekoliko dana, povratnik u staro jato pokazao je da je i dalje veliki znalac i kiptio je od želje da se ponovo pokaže pred svojima.

Iliev je postigao prvi gol na meču, trudio se sve vrijeme, "prodao" je Fincima nekoliko driblinga i sve u svemu sjano se uklopio u renovirani tim Partizana.

Gol je postigao u sedmom minutu, a na leđima nosi broj 77. Kakva simbolika!

Odmah na startu meča, Iliev je jednim driblingom pokazao da je raspoložen za igru, a onda je napravio sjajan potez, poslije asistencije Radosava Petrovića, i iz teške pozicije pogodio mrežu finskog šampiona.

Drugi gol djelo je Saše Ilića u 42. minutu. Centrirao je Nemanja Tomić, loptu je odbio jedan igrač Helsinkija, pravo na nogu Ilića, koji je smjestio u mrežu rivala.

Pred kraj prvog dijela povrijedio se Moreira, koga je zamijenio Davidov. Prema prvim informacijama, nije riječ o težoj povredi.

Imao je Partizan još nekoliko prilika u drugom dijelu (Kleo, Iliev, udarac Davidova...), a gosti su najbolju priliku imali poslije greške Marka Jovanović koji je glavom vratio "kratku" loptu do Radiše Ilića ali se Akseli Pelvas nije snašao, iako je imao prazan gol pred sobom.

Da su Finci dali gol bilo bi to potpuno nezasluženo, jer nisu prikazali ništa, a na stadionu je bilo i komentara tipa: "Pa, ovi su gori od Pjunika (koji je Partizan izbacio u prethodnom kolu)".

Helsinki je preuzeo sredinu terena u posljednjih 15-ak minuta, jer su igrači Partizana pali u igri zbog umora, ali bez nekih ozbiljnijih prilika. Postajali su tada nervozni i navijači srpskog šampiona, a poneki su čak i zviždali(!?).

A onda u posljednjim trenucima potez utakmice u režiji Kleversona Gabrijela Klea. Brazilac je raspalio po lopti sa oko 25 metara i skinuo je paučinu na golu Finaca! Sjajan gol.

Odličan rezultat ima Partizan pred revanš u Finskoj 5. avgusta i ako ponovi igru iz dobrog dijela ovog meča ne bi trebalo da strahuje za konačan ishod. A to znači plasman u posljednju rundu kvalifikacija za LŠ, odnosno obezbjeđivanje automatskog plasmana u Ligu Evrope (ako se ne plasira u LŠ), a to još znači i 3,5 miliona evra u kasi kluba.

"Bio bih skroman kad bih rekao da nam ovaj rezultat ne garantuje prolaz. Ipak, bićemo sigurno obazrivi u revanšu, skoncetrisani, jer očekujem ofanzivniju igru Helsinkija. Međutim, mi se tamo sigurno nećemo braniti. Imali smo i dosta problema unutar ekipe, morao sam da izvršim tri prinudne izmjene i zato smo malo usporili ritam", rekao je Stanojević.

Meč u Humskoj posmatrao je i legenardni Nijemac Lotar Mateus, koji je pozdravljen ovacijama sa tribina. U poluvremenu meča, Mateus, koji je 2003. godine Partizan uveo u Ligu šampiona, rekao je novinarima da mu je drago što je poslije šest godina opet u Humskoj.

"U Beogradu se odlično osjećam jer ovde imam mnogo prijatelja. Partizan nije pokazao sve što zna, ali je važnost utakmice uticao na to", rekao je Mateus.

On nije bio jedini bivši trener koji se u srijedu uveče zatekao u loži stadiona. Bio je tu i Slaviša Jokanović, koji, međutim, nije želio da daje komentar. O igri Partizana u prvom poluvremenu kratko je rekao: "Ovo je super".


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

PARTIZAN: Radiša Ilić - Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić (od 71. minuta Stanković), Lazevski, Petrović, Saša Ilić (od 69. minuta Branislav Jovanović), Moreira (od 46. minuta Davidov), Tomić, Iliev, Kleo.

HELSINKI: Valen - Kansikas, Kamara, Fauler, Rafinja, Sorsa, Makela, Karkainen, Ojala, Riihilahti, Zeneli.

Žuti karton: B. Jovanović (Partizan), Kamara (Helsinki).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC