• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Da pređemo i tu veštačku travu

Fudbaleri Partizana ne žele euforiju poslije ubjedljive pobjede nad Helsinkijem. Svi vjeruju da mogu u Ligu šampiona, ali...

 PARTIZAN: Da pređemo i tu veštačku travu Izvor: MONDO

Partizan, Braga i Dinamo Kijev ostvarili su identične pobjede (3:0) u prvim mečevima 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada ih samo formalnosti dijele od plasmana u narednu rundu.

To naročito važi za crno-bijele, jer su u srijedu uveče u Humskoj 1 pokazali da su miljama ispred prvaka Finske.

Ipak, niko od igrača Aleksandra Stanojevića ne želi to da prizna. Svi, ali bukvalo svi, apostrofiraju važnost revanša za nedelju dana.

"Jesmo ubjedljivo pobijedili, ali ništa još nije gotovo. Nikad se ne zna", poručio je Kleo.

Brazilac je zapečatio sudbinu Finaca prelijepim golom u finišu utakmice za konačnih 3:0. Tako je nastavio seriju, jer je u sva tri ovosezonska meča bio strijelac (dva puta protiv Pjunika).

"Važno mi je da dajem golove. Ne znam kada će doći kraj serije".

Iako upozorava na važnost revanša u Helsinkiju, Kleo zrači optimizmom.

"Vjerujem da možemo u Ligu šampiona. Svi moramo tako da razmišljamo", jasna je "crno-bijela devetka".

Radosav Petrović ne zna da li će biti igrač Partizana do sljedeće srijede i drugog duela sa Fincima, a kamoli da li će kasnije biti na raspolaganju Aleksandru Stanojeviću. Njegov odlazak iz Partizana se dugo najavljuje, ali srpski reprezentativni vezista razmišlja kao da će ostati.

"Prvo poluvrijeme je završeno i poslije njega imamo razloga za zadovoljstvo. Možemo mirno da se pripremamo za revanš, ali ništa još nije gotovo. Pogotovo što ćemo u Helsinkiju igrati na specifičnoj podlozi - na vještačkoj travi. Zato, dok ne obezbijedimo plasman u četvrto kolo, nema euforije", istakao je Petrović.



Parni valjak je u drugom poluvremenu prve utakmice "smanjio gas". Gosti su mogli i do gola, koji bi ih vratio u život.

"Na poluvremenu smo već imali 2:0 i nismo imali razloga da se zalijećemo u nastavku. Čekali smo prilike za kontranapade i dočekali je u finišu kada smo stigli do 3:0", dodao je Petrović.

Radiša Ilić nije imao mnogo posla.

"Uvijek želimo da utakmicu uvedemo u miran tok. U tome smo uspjeli. Očekivali smo više od Helsinkija", iskreno je priznao golman Partizana.

Ipak, Finci mu umalo nisu zatresli mrežu poslije njegovog nesporazuma sa Markom Jovanovićem.

"Bila je nezgodna lopta, tražio sam od Marka da mi je vrati... U ovakvim utakmica mora i Bog da te pogleda", rekao je Radiša Ilić.

Ni Nemanja Tomić nije htio da kaže da je Partizan već u 4. kolu.

"Ne bih se složio sa konstatacijom da smo obezbijedili prolaz. U Helsinkiju nas očekuje teren sa vještačkom travom. Imamo dobar rezultat, publici smo pokazali da možemo mnogo. U revanšu ćemo igrati taktički bolje", kaže Tomić.

"Nisam očekivao više od Helsinkija. U analizi, skoncentrisali smo se na njihove prekide", dodao je mladi vezista.

Aleksandar Lazevski je iskoristio priliku ukazanu odsustvom povrijeđenog Džozefa Kizita. Špartao je uz lijevu aut liniju...

"Odlično smo počeli utakmicu. Davali smo golove kadaje bilo najpotrebnije, na startu, u finišu prvog poluvremena i na kraju. U drugo poluvrijeme smo ušli malo bojažljivo, zbog rezultata koji smo tada imali (2:0), a oni su izašli sa dvojicom napadača. U svakom slučaju, napravili smo odličan rezultat", ocenio je Lazevski.

Igrači Partizana koji su igrali protiv Helsinkija dobili su "voljno" do subote popodne, a ostali će u četvrtak, po običaju ustaljenom od trenera Stanojevića, imati test. U prijateljskoj utakmici odmjeriće snage sa BASK-om.

(R.J. - MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC