• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pobedila Roma, ali pobedio i Inter!

Roma je u nedelju popodne prišla Interu na bod zaostatka, ali su "nero-azuri" iste večeri odbili pratioca pobedom na Fiorentinom (2:0).

 SERIJA A: Pobedila Roma, ali pobedio i Inter! Izvor: MONDO

Inter je igrao pod pritiskom i nije popustio. Šampion je rutinski savladao Fiorentinu na "Meaci" (2:0) i prevazišao "nelagodnost" igrajući sa samo bodom prednosti nad Romom. Sada je opet četiri boda razlike.

Uspevala je Fiorentina da izdrži pritisak "nero-azura" u prvom poluvremenu, ali je njihov otpor, zajedno sa nadama navijača Rome, razbijen u 55. minutu igre kada je Esteban Kambijaso postigao vodeći gol za Inter.

Patrik Vijera "probio" je odbranu "ljubičastih" po desnoj strani i povratnom loptom pronašao Kambijasa, koji je sa deset metara bez problema zakucao loptu u mrežu - 1:0!

Pobedu je sedam minuta kasnije potvrdio tinejdžer Mario Baloteli, drugim golom u Seriji A.

Pokušali su defanzivci "viole" da naprave ofsajd zamku, ali ih je preduhitrio Hulio Rikardo Kruz. Pravovremen pas izbacio je Balotelija "jedan na jedan" sa odličnim Sebastijanom Frejom. Iako mlad, tamnoputi Italijan je rutinski postavio konačan rezultat - 2:0.

Do kraja moglo je da bude i 3:0, a tek uoči 90. minuta Fiorentina je uspela da težište igre preseli na polovinu protivnika. Ništa se nije promenilo, Inter će naredno kolo dočekati sa četiri boda više od Rome.

Preokret na "Friuliju"

U izuzetno otvorenom meču u popodnevnom terminu, Roma je nakon preokreta uspela da savlada Udineze sa 3:1 i makar na nekoliko sati priđe Interu na minus od samo jednog boda.

Udineze je vodio sa 1:0, ali je Roma golovima crnogorskog reprezentativca Mirka Vučinića, Brazilca Rodriga Tadeija i Francuza Ludovika Žilija uspela da preokrene rezultat i zabeleži zlata vredna tri boda u šampionskoj trci sa Interom.

Na "Friuliju" šanse su iz napada u napad "sevale" na obe strane, a najbliži golu u prvom delu igre bio je Kvaljarela, koji je u 32. minutu glavom već savladao golmana "vučice" Donija. Međutim, Tadei je sa gol crte izbio loptu u polje.

Dvadeset minuta kasnije stiže i prvi gol – Dosena je uputio centaršut sa leve strane, Di Natale nadskočio Panućija i golman Rome je nemoćan – 1:0 za Udineze.

Gol koji je pretio da izazove rasulo u timu Rome. Ubrzo je usledila žestoka rasprava između Donija i Panućija koja je nakon par teških reči umalo prerasla u fizički obračun.

Negativnu energiju Rimljani su uspeli da transformišu u veliki preokret.

Pre toga je izjednačenje sprečio sudija, koji je zasmetao Totiju prilikom šuta, pa je lopta završila u publici.

Nagoveštaj totalnog preokreta stiao u 64. minutu, kada je Pizaro centrirao, a Mirko Vučinić školski primirio loptu grudima i u padu prevario golmana domaćih za 1:1.

Samo šest minuta kasnije bilo je 1:2. Akcija Rome kao iz udžbenika, fudbal je išao od noge od noge, De Rosi je izbacio Tadeija ne desnom krilu, a ovaj odličnom fintom poslao svog čuvara "po burek" i levom, slabijom nogom "pospremio" loptu u mrežu, od prečke i stative...

Tačku na "i" stavio je Ludovik Žili u 90. minutu postavivši konačan rezultat 3:1 za Romu, čime je produžio šampionske snove Rimljana.

Oni će u nedelju uveče svim srcem navijati za Fiorentinu, koja gostuje lideru Serije A Interu. Verovatno će im se pridružiti i ostali "interomrsci", fanovi Juventusa, Milana, Atalante... S druge strane, "Interisti" će imati podršku u navijačima Lacija.

Značajnu pobedu u meču "davljenika" zabeležio je Kaljari, koji je na gostovanju savladao Livorno sa 2:1 i uspeo da umakne iz opasne zone, dok se za domaće nakon ovog poraza znatno zakomplikovala situacija. Oni su sada poslednji.

Rezultati 33. kola:

Empoli – Parma 1:1
/Lukareli 8 – Đovinko 30/

Đenova – Torino 3:0
/Di Vajo 52, Borijelo 60, Skuli 69/

Lacio – Sijena 1:1
/Mutareli 45 – Lorija 88/

Livorno – Kaljari 1:2
/Galante 2 – Akvafreska 10, 54/

Napoli – Atalanta 2:0
/Hamšik 62, Laveci 65/

Ređina – Sampdorija 1:0
/Brijenca 35/

Udineze – Roma 1:3
/Di Natale 52 – Vučinić 64, Tadei 70, Žili 90/

Inter – Fiorentina 2:0
/Kambijaso 55, Baloteli 62/

U subotu:

Juventus - Milan 3:2
/Del Pjero 12, Salihamidžić 45, 80 - Inzagi 14, 30/

Palermo - Katanija 1:0
/Mikoli 84/

TABELA: Inter 75, Roma 71, Juventus 61 (-1), Fiorentina 56, Milan 52, Samdorija 52, Udineze 51, Đenova 45, Napoli 43, Palermo 42, Atalanta 41, Lacio 40, Sijena 38, Torino 34, Katanija 32, Kaljari 32, Parma 31 (-1), Empoli 30, Ređina 30, Livorno 29 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC