• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Nismo mi Barsa da meljemo

Trener Partizana po običaju obazriv i realan. "Zviždačima" sa tribina poručio: "Nismo mi Barsa da meljemo 90 minuta".

 Stanojević: Nismo mi Barsa da meljemo Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana pregazili su Helsinki (3:0) u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ubjedljiv trijumf nikoga ne uspavljuje u Humskoj.

Pogotovo ne trenera Aleksandra Stanojevića, koji je i dalje obazriv.

"Nisam slavio, mada sam mislio da hoću. Želim da ostanem skoncetrisan na revanš za koji smo već počeli pripreme. Okupiran sam povredama svojih igrača i razmišljanjem o tome da će se igrati na vještačkoj podlozi i da će protivnik sigurno biti mnogo ofanzivniji", rekao je Stanojević u razgovoru sa novinarima na stadionu Partizana dan poslije pobjede nad finskim šampionom.

Stanojević upozorava da uprkos ubjedljivoj prednosti Partizan još nije došao do četvrte runde.

"Prednost jeste velika, ali ja sam zaista mnogo obazriv. Neće biti nimalo lako. Bila bi sramota za mene kao trenera i igrače ako dozvolimo da izgubimo 0:4".

Poslije pobjede nad Helsinkijem samo je Saša Ilić izgovorio: "Idemo dalje". Svi ostali igrači bili su znatno pažljiviji u razgovoru sa novinarima.

Stanojević je na to sa osmijehom poručio Iliću: "Možda tako kaže zato što je povrijeđen, pa misli da neće da igra a da sav teret nama stavi na leđa. Ako bude igrao sve lopte će ići na njega".

Na pitanje da li je Partizan igrao mnogo dobro u srijedu uveče ili je Helsinki bio mnogo loš, trener Partizana je odgovorio:

"Kada pred utakmicu hvalim rivale ne radim to da bih našim pobjedama davao na značaju. Stvarno mislim da rezultati srpskih ekipa u posljednje vrijeme nam ne daju za pravo da unaprijed upisujemo pobjede. Jesmo bolje rangirani od Helsinkija, jesmo bili nosioci na žrijebu, ali nam to ne daje za pravo da unapred pričamo o pobjedama. Pritom ne veličam snagu Helsinkija, niti našu pobjedu, samo pokušavam da budem realan. Helsinki je i sada prvi u finskom šampionatu, ima trenera koji je igrao u LŠ i koji je bio najuspješniji trener u istoriji finskog fudbala".

Kao i uvijek Stanojević ima i riječi kritike za igru svog tima.

"Dobro smo igrali 60 minuta. Tako bih volio da Partizan uvijek igra u ozbiljnim evropskim utakmicama - strpljivo, ofanzivno, takmičarski. Sve vrijeme smo znali šta hoćemo. Ali, uvijek nam nešto nedostaje. Sada je to bilo 30 minuta, a protiv Pjunika po poluvrijeme (u obje utakmice)".

Stanojević je priznao da je povlačenje u posljednjih pola sata bilo nesvjesno.

"U Jerevanu smo to učinili svjesno, a sada je to vjerovatno bilo usljed iznuđenih izmjena. Krstajić je držao zadnju liniju prije nego što je izašao, a Moreira i Sale Ilić su držali loptu. Želio sam da uvedem Bogunovića u igru jer je u dobroj formi, ali sam sve izmjene napravio prinudno. Jeste da Helsinki ne spada u ozbiljne evropske ekipe, ali nismo ni mi Barselona pa da meljemo 90 minuta".

Nema dileme da je Stanojević sa saradnicima odlično pročitao igru finskog prvaka.

"Jasna nam je bila namjera da udaljimo protivnika iz našeg šesnaesterca i zone šuta, jer smo znali da je najjači poslije prekida. Finci su prvi korner izveli tek u drugom poluvremenu, nismo im dali priliku da pokažu koiko su kvalitetni u tim situacijama. ali budite sigurni da će u revanšu igrati potpuno drugačije. Spreman sam i za drugačiji Helsinki i već sada znam njihovu startnu postavu, osim ako ne budu imali problema sa povredama. Igraće sa dvojicom napadača koje će gađati dugim loptama".

Trener Partizana je izvršio tri prinudne izmjene - Moreira, Ilić i Krstajić.

"Ne bih volio da ne mogu na njih da računam za revanš. Previše su nam važni", rekao je Stanojević.

O tome kako će pripremiti ekipu za meč u Helsinkiju, Stanojević je rekao da nikad ne odustaje od svog ofanzivnog stila, već da samo menja detalje i da će vjerovatno u tim ubaciti još jednog visokog igrača.

Govoreći o tim detaljima, Stanojević ih je potkrijepio primjerom: "Moreira je u Jerevanu igrao zadnjeg veznog i priznajem da mi je to dugoročni plan. Koristim ga na toj poziciji jer sam se opredijelio da igramo sa dvojicom napadača i dvojicom ofanzivnih veznih".

O odluci da Ivicu Ilieva odmah ubaci u tim i da ga ostavi na terenu 90 minuta...

"Isplatio se rizik, što ne znači da će Iliev na sljedećim utakmicama moći da odgovori na zadatke. Kao i svi igrači i on će u nekom trenutku morati da padne. Iskreno, planirao sam da igra 45 minuta, ali me prijatno iznenadio i izdržljivošću, i znanjem i takmičarski. Pogotovo me je pogodila njegova izjava da je maltene zaplakao kada je pred početak utakmice sa razglasa čuo pjesmu 'Fudbalski to je hram...'"

Stanojević se osvrnuo i na svoj učinak otkako je sjeo na klupu Partizana - 10 pobjeda iz isto toliko utakmica.

"Godi taj podatak, jer je bilo i teških gostovanja i derbi i evropske utakmice kakve god da su. Ali se ne opterećujem brojkama, što se mene tiče neka se serija prekine u Helsinkiju, ali da prođemo dalje".

Revanš meč Helsinki - Partizan biće odigran u srijedu od 18 časova (po srednjeevropskom vremenu).

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC