• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napredak: Mi zaslužujemo Superligu, neki ne

Kruševački Napredak na terenu nije ostvario opstanak u Superligi prošle sezone, ali čelnici kluba i dalje vjeruju da ima šansi da bude u eliti.

 Napredak: Mi zaslužujemo Superligu, neki ne Izvor: MONDO

Čelnik Napretka Dragiša Binić ponovo je u četvrtak poručio da se nada da će Napredak i u predstojećoj sezoni igrati u Jelen Superligi, a tu nadu bazira na činjenici da "mali broj klubova ispunjava uslove za takmičenje u eliti, a mnogi još nisu završili formalnost oko licenciranja".

"Fudbalski klub Napredak je predao kompletnu dokumentaciju za licenciranje za Jelen Super ligu i tražimo da se ispoštuju pravila igre, da svaki klub koji se takmiči mora da ima rješen infrastrukturni, finansijski dio i omladinsku školu", rekao je Binić.

Prema riječima Binića, u Srbiji trenutno pet, šest klubova ispunjava te uslove, dok pojedini klubovi nemaju ni stadione, već igraju na tuđim koji, takođe, ne zadovoljavaju elementarne uslove.

Binić je naglasio da neki klubovi čak nemaju ni omladinsku školu, a potrebne su minimum tri takmičarske selekcije.

Iako je osvajanjem pretposljednjeg, 15. mjesta na tabeli Jelen Superlige u minuloj sezoni Napredak ispao iz društva najboljih u Kruševcu vjeruju da će se i četvrtu sezonu zaredom igrati u eliti, jer je u Hajduku iz Kule uveden stečajni postupak.

Binić smatra da je Fudbalski savez Srbije odnosom prema klubovima doprinio da pojedini budu u povlašćenom položaju, potkrepljujući to podacima da, dok jedni ulažu u infrastrukturu, drugi kupuju igrače, a igraju "na livadama".

"Selektivno se primjenjuje i pravilo da klub mora imati trenera sa licencom, pojedini su takođe povlašćeni, a paradoks je da je, donedavno, jednu mlađu reprezentativnu selekciju vodio trener bez licence", rekao je Binić, prenosi Fonet.

Binić je naglasio da mu nisu jasni ljudi koji vode savez i državu jer dozvoljavaju da nestanu klubovi iz Niša, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca i drugih velikih gradova.

Iz Napretka poručuju da je njihov adut u borbi za elitu "za zelenim stolom" uređenu infrastruktura, jedan od najljepših stadiona u zemlji kapaciteta oko 11.000 mjesta, stabilan izvor finansiranja i razvijenu omladinsku školu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC