• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zrinjski da pobjeđuje i nada se kiksu Sarajeva"

Autor mondo.ba

Poslije poraza na "Pecari", fudbaleri Zrinjskog u srijedu će dočekati tuzlansku Slobodu, ekipu koja je u prethodnom kolu nadigrala Sarajevo.

Blaž Slišković se u najavi utakmice sa Slobodom u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine najprije osvrnuo na poraz u hercegovačkom derbiju sa Širokom Brijegom (1:0) pogotkom u 90. minutu.

"Po meni je najrealnijji rezultat u Širokom Brijegu bio remi, ali smo eto nakon kornera primili gol i ostala je razlika od četiri boda u korist Sarajeva. Bod nam sa 'Pecare' doduše ne bi posebno značio jer Sarajevo ima bolji međusobni skor i gol-razliku. Nadamo se novom kiksu Sarajeva, a opet nama je najbitnije da osiguramo što prije drugo mjesto", rekao je popularni Baka.

Musemić: "Crvena lampica" je upaljena u Sarajevu

Naredni rival "plemića" je upravo tim koji je na "Tušnju" uspio da napravi preokret protiv lidera šampionata.

"Idemo na pobjedu i sutra, ali i u svim narednim mečevima jer nama osim trijumfa u posljednjih šest kola ne igra neku ulogu. Najvjerovatnije ćemo igrati u sistemu 4-3-3 sa Dadom Veslinovićem u vrhu napada i to će biti promjena u odnosu na Široki Brijeg. Imamo imperativ pobjede i nadam se da ćemo to iskoristiti kako treba", dodao je trener Zrinjskog.

O ekipi iz Tuzle ima veoma pozitivno mišljenje...

"Sloboda je pobjedom protiv Sarajeva dovoljno rekla koliko je riječ o čvrstoj i ambicioznoj ekipi. Napravili su preokret i pokazali da imaju i karakter. Biće sigurno teška i tvrda utakmica, oni dolaze u Mostar da nastave dobru seriju. Kompaktni su i pokazuju zajedništvo, što je vjerujem ruka trenera (Zlatan Nalić), koji je napravio tim bez 'zvijezda'. Sve je kod njih podređeno kolektivu, niko se posebno ne ističe. Sigurno će se postaviti defanzivno i probati da nas ugroze iz kontri, a mi ćemo diktirati tempo i napasti. Čekaće naše greške, koje moramo da svedemo na minimum", podvukao je šef struke trostrukog uzastopnog šampiona BiH.

PREMIJER LIGA BiH, 28. KOLO

Srijeda, 17.00

GOŠK Gabela - Radnik Bijeljina
Krupa - Tuzla siti
Sarajevo - Mladost
Zrinjski - Sloboda
Zvijezda 09 - Čelik
Željezničar - Široki Brijeg (20.00)

TABELA: Sarajevo 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 43, Željezničar 39, Sloboda 37, Radnik 36, Čelik 36, Mladost 33, Tuzla siti 30, Zvijezda 09 28, GOŠK 23, Krupa 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC