• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Spartak sa "kreča" do velike pobjede!

Spartak pobijedio Dnjepar 2:1 u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Oba gola Spartaka sa penala.

 LE: Spartak sa "kreča" do velike pobjede! Izvor: MONDO

Odigrali su Subotičani hrabro protiv lidera ukrajinskog prvenstva, ali i pomalo naivno. Ipak, imali su i sreće, koja je u sportu potrebna da se ostvari pobjeda, a "golubovi" iz Bačke su je zaslužili.

Oba gola Spartak je postigao sa penala i oba puta precizan je bio kapiten Vladimir Torbica. Gol za Dnjepar dao je Sergej Kravčenko.

Poveo je Spartak iz penala u 15. minutu. Jedanaesterac je skrivio Jevgen Konopljanka, koji je u maniru nekih srpskih reprezentativaca na Mundijalu u Africi, rukom uštopovao loptu u svom šesnatesrecu, a sudija, Englez Mariner pokazao je na "kreč".

Torbica je poslao loptu u jednu, a golmana Dnjepra u drugu stranu.

Do tog trenutka, Spartak je bio bolji, nije se uplašio rivala, koji je i po snazi i po iskustvu (bar što se tiče igranja u evropkupovima) favorit. Utisak je da su Ukrajinci pomalo i prepotentno ušli u meč.

Ali, od vodećeg gola, Dnjepar se uozbiljio i vrlo brzo izjednačio. Spartakova odbrana bila je vrlo naivna. Lopta je kružila oko šesnaesterca Subotičana, Gomenjuk je napravio "tunel" i propustio je do Sergeja Kravčenka, koji je nije ni zahvatio kako treba, ali sasvim dovoljno da prođe "šumu nogu" i prevari zaklonjenog Gorana Labusa.

Lako je Dnjepar dolazio do gola Spartaka u prvom dijelu i da nije bilo neozbiljnosti pojedinih igrača ukrajinske ekipe, moglo je da bude i mnogo lošije po Spartak.

Početak drugog poluvremena obilježila je, pa blago je reći stopostotna šansa za napadača Spartaka Voju Ubiparipa. Golman Dnjepra je odbio loptu, pravo na nogu Ubiparipu koji je sa dva, tri metra promašio gol!

Imali su i Ukrajinci šansu da pobjede, a onda u 89. minutu Aleksandar Nosković, koji je zamijenio upravo Ubiparipa, izveo odličan solo-prodor i odglumio penal za pozorište ili film.

Najprije je sjajno probacio loptu kroz noge prvom čuvaru, ušao je u šesnaesterac, išao je pravo na nogu drugom čuvaru, koji je krenuo da je sklanja, ali je Nosković pao. Penal! Drugi za Spartak i ponovo Torbica - opet lopta u jednu, golman Dnjepra u drugu stranu.

Sve u svemu zaslužena pobjeda borbenog i hrabrog Spartaka, u kojoj su nemjerljiv doprinos dali prije svih kapiten Torbica, ali i sjajni komandant odbrane 35-godišnji Vidak Bratić.

Prava je šteta što se na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu okupilo tek nešto više od 1.000 gledalaca, što je zaista neočekivano skromna posjeta.

Revanš meč je za nedelju dana u Dnjepropetrovsku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC