• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Muk na gala premijeri!

Za nedelju dana, crveno-bijeli će u Bratislavi morati da pobijede najmanje sa 2:0, ako žele da bar još dva meča u Evropi u sezoni velikih očekivanja.

 LE (kval): Muk na gala premijeri! Izvor: MONDO

 Više od 30.000 ljudi posmatralo je gala premijeru u Ljutice Bogdana, za sezonu 2010/11.

Pozorišnim jezikom, kada premijera prođe loše, sa greškama, nesigurnim ulogama, kaže se... Fijasko.

Crvena zvezda - Slovan 1:2 (0:1).

Jedini razlog zbog kojeg poraz Crvene zvezde od Slovana u prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone ne bi trebalo tako nazvati je činjenica da će crveno-bijeli, za razliku od glumaca u pozorištu, dobiti priliku za popravni.

Petog avgusta u Bratislavi, poslije 1:2 na svom stadionu, fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da u dobroj mjeri spasu sezonu...

Sa kojim trenerom, odlučiće Uprava kluba.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Prvim kontaktom sa loptom u 63. minutu, rezervista Miloš Trifunović postigao je divan gol za galamu na Marakani - 1:1.

Ali, to izjednačenje poništeno je već u 68. minutu, kada je Kornel Salata uhvatio volej u srcu šesnaesterca domaćeg tima i donio Slovanu novo vođstvo - 1:2.

Od tog trenutka, nijedan igrač u crveno-bijelom dresu, osim možda trojice hrabrih rezervista Vešovića, Trifunovića i Jeremića, nije vjerovao u novi povratak.

Ostalo je 1:2, tako da za prolaz u posljednje, četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Crvenoj zvezdi je potrebna pobjeda od najmanje 2:0 u Slovačkoj.

"Ratko, odlazi!" skandirao je cio stadion u nadoknadi vremena, poručujući treneru Dostaniću šta misli o formi i igri na toliko očekivanom startu sezone.

Navijači upravo trenera smatraju odgovornim ne samo za rezultatski neuspjeh protiv solidne ekipe iz Bratislave, već i za prikazano poslije prvih 90 minuta. Zvezda dugo, dugo nije uspijevala da poveže redove i bude tim koji organizovano, sa idejom kako, napada...

Kada se to i početkom drugog poluvremena dogodilo, jedna stvar nije se promijenila, a to je neorganizovana odbrana, što u igri, što kod prekida. Baš zbog toga, izjednačenje od Trifunovića bilo je na snazi cijelih pet minuta.

Poslije prvog gola primljenog u potpunoj dezorijentaciji defanzivaca u 43. minutu, drugi je "pao" poslije kornera u 68. minutu.

I za kraj...

Dostanićev tim nije djelovao kao dovoljno fizički i mentalno snažan da se vrati poslije drugog primljenog krošea.

Sa očigledno nedovoljno fizički pripremljenim pojačanjima u vidu Ognjena Koromana, Dejana Milovanovića i Duška Tošića, Crvena zvezda je krenula u ofanzivu od starta, ali do posljednje sekunde prvog poluvremena nije djelovala opasno, niti je stvorila priliku vrijednu pomena u izvještaju.

Obaška što je u tom trenutku već bilo 0:1.

Slovan je prvi put poveo u 43. minutu.

Milan Ivana golom je krunisao dugu akciju svog tima, tokom koje je odbrana Crvene zvezde u više navrata početnički reagovala. Na kraju, Ivani je ostalo samo da pogodi praznu mrežu Saše Stamenkovića - 0:1.

Golman crveno-bijelih u prvi mah odbranio je udarac Mamadua Bagajoka iz "mrtvog ugla", ali je odbijena lopta stigla u posed Erika Grendela, koji je vešto uposlio Ivanu, a ovaj iz prve pogodio dalji, nebranjeni ugao.

Tek tada, u posljednjem minutu prvog poluvremena, Zvezda je izvela najopasniju akciju na utakmici.

Koroman je uputio centaršut sa lijevog krila, na drugoj stativi našao se Pavle Ninkov, koji je vratio loptu do Aleksandra Jevtića, ali je već spremnu proslavu izjednačenja refleksnom reakcijom otkazao golman Slovana Matuš Putnocki.

Prvo poluvrijeme otkrilo je notornu istinu da su fudbaleri u crno-plavim dresovima djelovali kao fizički spremniji tim u ovom trenutku, shodno činjenici da je prvenstvo Slovačke već počelo i da je Slovan odigrao dva kola, a da je duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope ujedno i prvi takmičarski za Crvenu zvezdu.

Samo je adrenalin i huk s tribina mogao da pomogne Zvezdašima, kada već defanziva gostiju nije namjeravala da pogriješi.

Tako je i bilo s početka drugog poluvremena, kada se konačno igralo "opasno" pred Putnockim. Ali, gola nije bilo sve dok u 62. minutu Dostanić nije shvatio da je izmjena prijeko potrebna.

Prije za Zvezdu ključne izmjene, u 51. minutu, Crvena zvezda imala je još bolju šansu od one u finišu prvog dijela i opet je promašio Jevtić.

Svemu je prethodio prodor Pavla Ninkova, koji je pao poslije remplovanja jednog gostujućeg fudbalera i dok su svi pogledom tražili Portugalca De Souzu, akcija je nastavljena, a Jevtić sa sedam metara nije uspio glavom da pogodi pa...

Skoro praznu mrežu.

Taj promašaj koštao ga je odlaska na klupu u 62. minutu, a svega desetak sekundi prošlo je od ulaska Miloša Trifunovića u igru do erupcije oduševljenja na stadionu.

Najbolji strijelac tima u pripremnom periodu umalo je probušio mrežu gostiju. Trifunović je primio loptu i onda "drop kikom" sa 22 metra pogodio za 1:1. Izjednačenje je stiglo u, kako mnogi vole da kažu, "pravi čas".

Zvezda je imala galamu na stadionu i pola sata da prekorene stvari u svoju korist.

Ali, pet minuta kasnije... Novi muk.

Erik Grendel izveo je, a jedini reprezentativac Slovačke iz redova Slovana, Kornel Salata uhvatio volej u srcu šesnaesterca Zvezde i vratio prednost svom timu. Oko 500 navijača plavo-bijelih imalo je šta da proslavi...

Sve što su do kraja utakmice fudbaleri Zvezde uspjeli da urade bila su dva pokušaja iz slobodnih udaraca, prvo Dejana Milovanovića (25 metara, 89. minut), a potom Duška Tošića (20 metara iskosa, 91. minut). Oba udarca, Putnocki je poslao u korner.

Ulaskom Marka Vešovića umjesto izviždanog Vladimira Bogdanovića jeste donio crveno-bijelima prodornost po desnom boku, čak je mladi Crnogorac u dva, tri navrata slao upotrebljive centaršuteve, ali njih nije imao ko da "završi".

Jednom je Trifunović uspio da zahvati loptu glavom, ali tako da je ona u luku prešla visoko preko prečke...

Zvezdaši se ovome svakako nisu nadali, ali bi vjerovatno sve bilo zaboravljeno kada bi se ekipa trgla i smogla snage da za sedam dana napravi - sada već - podvig.

BEOGRAD - Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: više od 30.000. Sudija: Manuel De Souza (Portugal).

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić - Bogdanović (od 78. Vešović), Milovanović, Kadu, Koroman (od 82. Jeremić) - Jevtić (od 62. Trifunović), Perović.

SLOVAN: Putnocki - Salata, Grendel (od 82. Kiš), Božić, Ivana - Silvestr (od 75. Kužma), Bagajoko (92. Kolčak), Guede, Janošik - Had, Dosoudil.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC