• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Čuo sam navijače

"Ipak, iskreno vjerujem da, kako je Slovan pobijedio u Beogradu, tako i mi možemo da uradimo isto u Bratislavi", ostao je optimista trener Crvene zvezde.

 Dostanić: Čuo sam navijače Izvor: MONDO

Znali su svi u i oko Fudbalskog kluba Crvena zvezda da će na premijeri, pa čak i uz podršku 30.000 bučnih navijača, biti teško protiv tima kakav je Slovan iz Bratislave.

Bilo je onih koji su pred evropsku premijeru govorili da bi i 0:0 bilo dobar rezultat, ali vjerovatno niko crven i bijel u srcu nije računao na to da će Slovaci iz Ljutice Bogdana otići sa pobjedom od 2:1 u džepu.

I da će se već poslije 90 minuta u sezoni velikih očekivanja stadionom prolamati: "Ratko, odlazi!"

"Znam, normalno je da su navijači razočarani...", rekao je trener Crvene zvezde Ratko Dostanić poslije poraza njegovog tima u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope od drugoplasiranog tima slovačkog prvenstva.

"Čuo sam i šta su skandirali...", dodao je Dostanić i rekao:

"Na to imaju i pravo, jer su bili naš najbolji 'igrač' na ovom meču. Ipak, iskreno vjerujem da možemo mnogo bolje od ovoga. Iskreno vjerujem da, kako je Slovan pobijedio u Beogradu, tako i mi možemo da uradimo isto u Bratislavi", ostao je optimista trener čiji je tim djelovao nedovoljno fizički pripremljen da izdrži duele sa protivnikom.


A, protivnik je u beogradski duel ušao sa već 180 odigranih minuta u prvenstvu Slovačke. Ta nijansa mogla je da se primjeti još u prvom poluvremenu.

Kada je Slovan u 68. minutu drugi put poveo na meču, nijedan od startera u crveno-bijelom nije djelovao kao neko ko može da inicira i vjeruje u preokret.

"Slovaci su nas potpuno zasluženo pobijedili. Bili su agresivniji od nas, dobijali su duele... A, mi smo za to vrijeme pravili greške kakve se skupo plaćaju u Evropi. Šta drugo da kažem kada smo primili gol iz auta i kornera", rekao je Dostanić.

Zvezda je imala period dobre igre, početkom drugog poluvremena, ali je sve sasječeno pogotkom Salate poslije udarca iz ugla.

"Trgli smo se u nastavku, postigli gol i onda odmah primili... U najgore vrijeme", prokomentarisao je šef struke u Crvenoj zvezdi.

Sa trojicom ofanzivno nastrojenih vezista, Dejanom Milovanovićem, Ognjenom Koromanom i Kaduom, otvarao bi se ogroman prostor između defanzivne linije crveno-bijelih i veznog reda svaki put kada bi Slovan presjekao akciju rivala... To je naročito bilo vidljivo u prvom poluvremenu, a iz tog prostora, Slovaci su lako dolazili u gol-šanse.

Odbrana jeste djelovala nesigurno, ali je upravo "kvar na vezama" bio uzrok neinventivnosti u ofanzivi i ranjivosti u defanzivi.

"Iz sredine kreću sve akcije, a mi smo bili prespori... Ni brzi, ni agresivni, sve smo radili suprotno od onog što smo uspjevali tokom pripremnog perioda. Niko nije planirao prije utakmice da dugim loptama traži napadače, jer Slovan ima dva visoka stopera, ali nije bilo druge kada u sredini nismo imali rješenja", rekao je Dostanić.

Uprkos velikoj pobjedi na "vrućem terenu", trener Slovana 72-godišnji Jozev Jankeč, ostao je oprezan.

Podsjetio je da ovo ipak samo "prvo poluvrijeme" i da Zvezda ima kvalitet da uzvrati istom snagom u Bratislavi.

"Jesam zadovoljan kako smo odigrali i koji smo rezultat ostvarili. Uživao sam i ja, a i moji igrači, da nastupimo u ovakvom ambijentu. Poslije svega, znam samo da moramo da budemo oprezni u revanšu, jer ništa nije gotovo", poručio je Jankeč.

Crvenoj zvezdi će u Bratislavi biti potrebna pobjeda od bar 2:0 za prolaz dalje, u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC