• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK: Ni strah od letenja, ni od Galatasaraja!

Trener Đurđević ponosan na igrače OFK Beograda. "Ovaj rezultat je gotovo nestvaran! Pozivam sve da dođu i bodre nas u revanšu".

 OFK: Ni strah od letenja, ni od Galatasaraja! Izvor: MONDO

Senzacija u Istanbulu! Mlada ekipa OFK Beograda odigrala je junački protiv Galatasaraja i izborila remi (2:2), koji daje nadu u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali još više znači za samopouzdanje tima Dejana Đurđevića.

Navijači Galatasaraja, a bilo ih je oko 20.000, ispratili su igrače OFK Beograda aplauzom, a turski novinari su bili u nevJerici kada im je reporter SOS Kanala objasnio da u beogradskoj ekipi nema nijednog stranca (ne računajući Crnogorce).

Trener Dejan Đurđević poslIJe meča je rekao da i njemu ovaj rezultat izgleda nestvarno.

"Naravno da sam zadovoljan rezultatom. Kada igrate protiv ovako moćne ekipe, onde je remi ravan podvigu. U prilog toj konstataciji ide i podatak da smo imali pet igrača ispod 20 godina. Neki su prvi put letIli avionom, ali nisu imali strah u delu protiv velikog Galatasaraja. Još jednom se pokazalo da pare ne igraju najznačajniju ulogu u fudbalu. Kada imate u vidu razliku u kvalitetu srpskog i turskog klupskog fudbala i prIJe svega budžet ova dva tima, onda rezultat od 2:2 zaista dJeluje nestvarno i prevazilazi granicu mogućeg. Taman posla da pomislimo kako je sada sve gotovo. Moramo se što prIJe posvetiti pripremi revanš utakmice u Beogradu", rekao je Đurđević poslIJe meča.

OFK Beograd je 15-ak minuta prIJe kraja utakmice gubio 0:2, izgledalo je da je sve izgubljeno, ali su "romantičari" pokazali od čega su satkani.

"Nije ovo prvi put da moji igrači demonstriraju kakav im je karakter. Dešavalo se i u prvenstvu da preokrenemo rezultat, ali je ovaj remi u Istanbulu nešto posebno. Veoma je bitno da igrači koji uđu kao rezerve donesu kvalitet u igri, a mi smo postigli dva gola sa klupe. Svi moraju da iskoriste svoju šansu, a trener je naročito srećan kada se njegove izmJene pokažu kao svrsishodne", rekao je Đurđević.

Posebne pohvale od trenera dobili su Veseljko Trivunović, koji je odigrao na vrhunskom nivou, ali Nemanja Milić i Dača Nikolić, koji je, prema rIJečima Đurđevića, bio "neprikosnoven na poziciji štopera".

Dobre ocJene dobili su i mladići Petković i Rodić, koji su do juče igrali među omladincima.

OFK Beograd je zaslužio da Karaburma konačno bude krcata. Poziv ljubiteljima fudbala u Srbiji uputio je i trener Đurđević:

"Odgovorio sam turskim novinarima da je bila milina igrati u ovakvom ambijentu. Moja je želja da se ova atmosfera ponovi na Karaburmi. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu i da uživaju. Ne dolazi Galatasaraj svake godine u Beograd. VrIJedi vidJeti uživo Franka Rajkarda (trenera), Harija Kjuela, Ardu Turana...Ali, mislim da bi srpski ljubitelji fudbala trebalo da dođu prIJe svega da pozdrave ove sjajne momke koji su nas sve učinili ponosnim ovde u Istanbulu".

Na našem web sajtu www.mondo.rs pogledajte golove iz Istanbula

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC