• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Matija neka prvo ostavi trag u Partizanu

Partizan se nalazi pred velikim iskušenjem... Ne toliko na travnjaku, jer je sa 3:0 u Beogradu osigurao miran revanš u Helsinkiju, već za pregovaračkim stolom.

 Nađ: Matija neka prvo ostavi trag u Partizanu Izvor: MONDO

Crno-bijeli suočeni su sa ozbiljnim interesovanjem za igrača, čiji lik navijači još nisu stigli ni da zapamte. Radi se o Fiorentini i Matiji Nastasiću, 17-godišnjem talentu.

A, italijanski mediji idu dotle, da procjenjuju Nastasićevu vrijednost na devet miliona evra!?

"U cijeloj priči, jedino je tačno da je bilo preliminarnih pregovora sa Fiorentinom. S njima smo u dobrim odnosima, ali to ništa ne znači, pošto je Matija tek nedavno potpisao profesionalni ugovor i nadam se da će bar dvije, tri sezone ostati u Partizanu, pa tek onda otići u inostranstvo", rekao je Nađ za "Sportski žurnal" i onda nagovestio da crno-bijeli ne žele sa Nastasićem da postupe kao sa nekim talentima koji su prethodnih godina prerano i za ne dovoljno veliku sumu novca odlazili iz Humske.

"Nastasić bi trebalo da ode nakon što se oduži klubu kao što smo sredinom devedesetih na sličan način to uradili Dragan Ćirić, Savo Milošević i ostali fudbaleri moje generacije", naglašava Nađ.

Miralem Sulejmani, recimo, otišao je iz Partizana a da nije ostavio ni traga u prvom timu i to za obeštećenje određeno od strane FIFA, od svega 200.000 evra. Godinu dana kasnije, Herenven ga je Ajaksu prodao za 16 miliona evra.

Prerano iz Humske su otišli i Stevan Jovetić i Adem Ljajić, ali je klub ako ništa više, od njih dobro zaradio. Mada, ima onih koji tvrde da je moglo i više.

Ne traže stranci samo Nastasića u Partizanu. Na nišanu je i Gabrijel Kleo.

"Pošto je Gabrijel odlično počeo sezonu, zovu nas iz mnogih klubova, ali se sve svodi samo na raspitivanje. Voljeli bismo da Kleo dugo ostane u Partizanu, ali smo primorani da razmotrimo svaku ponudu koja stigne, jer je poznato kako klub funkcioniše", objasnio je Nađ da Kleo nije "nedodirljiv" za zainteresovane.

Dok vagaju ponude, u Partizanu pokušavaju da pojačaju konkurenciju u centru odbrane. Tamo, za sada, Stevan Bates (28) i Zoran Rendulić (26) bore se za ugovor i jedno upražnjeno mjesto u rotaciji.

"Sportski žurnal" piše da je Bates otpao i da nije zadovoljio stručni štab i sportski menadžment, dok "Sport" prenosi Nađovu izjavu u kojoj koordinator ispred Upravnog odbora za odnose sa ekipom kaže:

"Nismo odustali od Stevana Batesa, koji je u trenažnom procesu".

Bates, bivši stoper Železnika, Rada, Alanije i Bakua boriće se za mjesto pod suncem sa Rendulićem, nekadašnjim igračem Grenobla, Rida, Železnika, Rada, Borca iz Čačka...

"Interesantan je Rendulić za Partizan. Narednih dana odlučićemo da li ćemo ga angažovati, jer nam je za boj na tri fronta možda potreban još jedan stoper. Na kraju ćemo se odlučiti za jednog od njih dvojice ili ćemo, možda, morati da potražimo treće rješenje", kaže Nađ.

(MONDO, foto: MN Press, partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC