• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjeverna Koreja: Nacionalni tim na "ribanju"!

Državni vrh Sjeverne Koreje javno osramotio fudbalere koji su igrali na Mundijalu. Selektor prešao u građevinske radnike i izbačen iz Radničke partije!

 Sjeverna Koreja: Nacionalni tim na "ribanju"! Izvor: MONDO

Fudbaleri reprezentacije Sjeverne Koreje ipak su morali da prođu "moralno-politički" čas po povratku sa Mundijala iz Južne Afrike.

I to ne onaj čas od 45 minuta, već ravno šest sati!

Toliko je, naime, trajalo javno sramoćenje fudbalera i članova stručnog štaba pred najvišim državnim činovnicima, studentima i novinarima.

Sve se to dogodilo još 2. jula, ali je vijest o tome u tamošnjim medijima objavljena tek 30. jula!

"Ribanje" fudbalera, koji su na Mundijalu odigrali herojski protiv Brazila (izborili častan poraz 1:2), ali potom doživjeli debakl u meču sa Portugalom (0:7), održano je u Narodnoj palati kulture. Kritikovani su zbog neuspjeha u "ideološkoj borbi", a "žuti karton" dobila je i nacionalna televizija koja se poslije poraza od Brazila "drznula" da direktno prenosi narednu utakmicu, a to je bio, ispostaviće se, brodolom protiv Portugala.

Svaki fudbaler je u "raspravi" bio prozvan pojedinačno i morao je da sluša kritike na svoj račun. To su izbjegla samo dvojica igrača - Jong Tae-se i An Jong-hak koji su iz Južne Afrike otišli u Japan.

Za selektora Kim Jog-huma, između ostalog, rečeno je da je "izdao Kim Jong-una" sina vrhovnog vođe Kim Jong-ila. Epilog je slhedeći: selektor se više ne bavi tim poslom, već je otišao u građevince, a izbačen je i iz Korejske radničke partije.

Mediji iz Južne Koreje ističu da su fudbaleri susjedne zemlje još dobro prošli, jer su u prošlosti sportski "prestupnici" bivali surovije kažnjavani, recimo slanjem u zatvoreničke logore ili rudnike.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC