• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi u Realu bi da se dokažu, Viljareal još uvek brine

Autor mondo.rs

"Žuta podmornica" i dalje nije prebrinula brige, mlada Zizuova ekipa pokazala je da u Madridu imaju na šta da nadograde ekipu.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Viljareal na domaćem terenu u 36. kolu Primere rezultatom 3:1 i produžili strepnju svojih današnjih rivala u borbi za opstanak.

Zidanovi izabranici dočekali su ovaj meč bez većih tenzija, s obzirom da će prvenstvo sigurno završiti na trećem mestu na tabeli. Oni su na teren izašli u majicama sa natpisom koji pruža podršku Ikeru Kasiljasu, koji je ranije ove nedelje doživeo srčani udar i zbog toga završio profesionalnu karijeru.

Uprkos tome što nisu imali rezultatski interes u ovom meču, oni su od samog starta ušli rešeni da pokažu koliko žele pobedu i koliko su željni dokazivanja.

Posle svega 84 sekunde igre, Zidanova ekipa došla je do prednosti, Marijano Dijaz je iskoristio dobar presing svog prezimenjaka Brahima i grešku Santija Kazorle pretvorio u pogodak za svoj tim.

Ipak, vođstvo Reala nije dugo trajalo. Samo devet minuta nakon što su postigli gol, identična situacija poput one iz koje su došli do prednosti ponovila se, ali pred njihovim kaznenim prostorom. Ovoga puta Kazemiro je poklekao pod pritiskom Alvara, lopta je došla do Đerara Morena, a on je efektnim udarcem savladao Tiba Kurtou za poravnanje rezultata.

"Los blankosi" su i posle gola nastavili sa napadima i inicijativom, ređali su pokušaje pred golom gostiju, ali nisu uspeli da ih pretvore u golove sve do samog kraja poluvremena.

U 40. minutu, i dalje aktuelni šampioni Evrope uspevaju da dođu do nove prednosti. Posle kratko odigranog kornera, Brazilac Marselo je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta se izodbijala kroz "šumu nogu", a najspretniji je bio mladi Hesus Valjeho, kome nije bilo teško da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Na početku drugog dela igre, ponovo ista slika. Marijano je ponovo pokazao koliko mu prijaju počeci poluvremena i postigao svoj drugi pogodak, ovoga puta posle samo četiri minuta igre u nastavku.

Španac je ispratio odličnu akciju svog tima po desnoj strani, dočekao sjajnu asistenciju Karvahala i bez ikakve muke poslao loptu u gol iz "srca" peterca.

Viljareal je posle toga pružio veoma slab otpor, nisu stvarali prilike pred golom protivnika, pa su bodovi zasluženo ostali na "Santijago Bernabeuu".

Madriđani su napadali, ali promašivali svoje šanse, mlada ekipa pokazala je da ima potencijal, te da će, uz nekoliko novih "galaktikosa" koji će doći na leto, sledeće sezone sigurno biti konkurentniji. Valverde, Valjeho i Brahim Dijaz su, uz nešto starijeg Marijana, dokazali partijom da na njih može da se računa i da Zidan ima dobru osnovu pred prelazni rok.

Do kraja je "žuta podmornica" uspela samo da postigne još jedan pogodak, i to u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Strelac je bio Haime Kosta, koji je odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio dalji ugao Kurtoinog gola.

Posle toga, gosti nisu imali dovoljno vremena da dođu do novog pogotka i boda koji bi im značio veću sigurnost, pa se utakmica završila rezultatom 3:2 za tim iz Madrida.

Santos Kosas: Luka Jović u Realu za 60 miliona evra

Nakon ove pobede, Real će ostati na trećem mestu, oni su ga "kaparisali" i poslednja dva meča igraće revijalno, uz verovatno pružanje novih šansi za sticanje iskustva svojim talentovanim fudbalerima.

Viljareal nije uspeo da izbori rezultat koji bi mu već u ovom kolu garantovao opstanak. Oni su ostali na 15. mestu, sigurniji su od ostalih sa 40 bodova, pet više od Valjadolida koji je prvi ugroženi tim, ali i dalje nisu i matematički rešili obezbedili u sledećem ciklusu španske Primere.

Real Madrid:
Kurtoa – Karvahal, Valjeho, Varan, Marselo – Kazemiro, Kros, Valverde (od 62. Isko) – Vaskez (od 62. Asensio), Dijaz (od 74. Vinisijus) , Marijano

Viljareal: Fernandez – Gaspar (od 82. Kosta), Alvaro, Funes Mori, Kintalja – Kazorla, Ibora, Fornals (od 72. Baka) – Čukvueze, Alfonso (od 56. Trigeros), Moreno

PRIMERA, 36. kolo:

Levante - Rajo Valjekano 4:1 (2:0)
/Kampanja 14, Veso 43, Đejson 85, Bardi 90 - Garsija 71/

Espanjol - Atletiko Madrid 3:0 (1:0)
/Godin 45+1ag, Iglesijas 52, 89/

Alaves - Real Sosijedad 0:1 (0:1)
/Vilijan Žoze 24/

Selta - Barselona 2:0 (0:0)
/Gomez 67, Aspas 88p/

odigrano u petak:

Sevilja - Leganes 0:3 (0:2)
/El Nesiri 8, Brajtvajt 20, Oskar 82/

nedelja:

Hetafe - Đirona 2:0 (1:0)
/Molina 16, Anhel 77/

Eibar - Betis 1:0 (1:0)
/Kote 45+1/

Real Madrid - Viljareal 2:1 (2:1)
/Marijano 2, 49, Valjeho 40 - Moreno 11, Kosta 90+4/

Valjadolid - Atletik Bilbao 18.30
Ueska - Valensija 20.45

TABELA: Barselona 83, Atletiko M. 74, Real 68, Hetafe 58, Sevilja 55, Valensija (-1) 52, Atletik B. (-1) 50, Sosijedad 47, Espanjol 47, Alaves 47, Eibar 46, Leganes 45, Betis 44, Selta 40, Viljareal 40, Levante 40, Đirona 37, Valjadolid (-1) 35, Rajo Valjekano 31, Ueska (-1) 30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC