• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko košta zimovanje u Evropi?

Nedjelja pred nama daće odgovor na pitanje koji srpski fudbalski klub (ili više njih, čemu se nadamo) će nastaviti takmičenje u Evropi.

 Koliko košta zimovanje u Evropi? Izvor: MONDO

O novcu koji će pripasti Partizanu i Crvenoj zvezdi, odnosno koliko će izgubiti ako ne dočekaju zimu u evropskom takmičenju piše i nedjeljna beogradska sportska štampa.

"Sport" tako piše da, prema ugovoru sa glavnim sponzorom Gaspromom, Crvena Zvezda može da zaradi 3,5 miliona godišnje, ali samo u slučaju da se osvajaju domaći trofeji i da se igra u grupnoj fazi Lige Evrope.

Budu li fudbaleri Zvezde već u Bratislavi završili svoju evropsku priču, doćiće do rebalansa budžeta, koji umnogome zavisi upravo od sponzorstva sa Gaspromom, i čak i da osvoje Kup ili Superligu klubu iz Ljutice Bogdana će pripasti milion evra.

Fudbaleri Partizana takođe biju bitku za 3,5 miliona evra, ali od UEFA. Naime, upravo toliko iznosi plasman u grupno takmičenje Lige Evrope.

A poslije beogradskih 3:0, crno-bijeli su na korak od eliminacije Helsinkija i plasmana u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampione.

Svakom od Partizanovih fudbalera se smješi po 30.000 evra, piše "Sportski žurnal". Malo li je na ovu skupoću?!

Ako srpski šampion kiksne na poslednjem koraku od elitnog evropskog takmičenja, treću godinu za redom će igrati Ligu Evrope.

Ukoliko, pak, prođe u grupnu fazu Lige šampiona to će već biti druga priča. Sa duplo više novca. U kasu kluba iz Humske bi se u tom slučaju narednog juna slilo čak 7,1 milion evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC