• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kresanje" plata na Old Trafordu: Kad nisu za LŠ!

Autor mondo.rs

Zvezde će izgubiti ogroman novac i mnogi smatraju da će ih to "naterati" da promene sredinu tokom letnjeg prelaznog roka.

Očajna forma Mančester junajteda u poslednja dva meseca, naročito na gostovanjima, koštala je ekipu učešća u Ligi šampiona naredne sezone, pošto su te pozicije, uz vodeće Mančester siti i Liverpul, ovog vikenda "zakucali" Čelsi i Totenhem.

"Crveni đavoli" su imali priliku da ostanu u konkurenciji i pred poslednje kolo Premijer lige, ali su samo remizirali na gostovanju najgoroj ekipi prvenstva - Hadersfildu (1:1).

Bila je to još jedna partija igrača Olea Gunara Solskjera u kojoj je falilo srčanosti, motivacije i odlučnosti da se nadigra daleko slabiji rival, pa je tako još jednom pod lupu došla njegova stručnost i pitanje da li je Mančester junajted požurio kada je sa njim potpisao ugovor za stalno, nakon nekoliko meseci u kojima je "probudio" ekipu od odlaska Žozea Murinja.

Otkako su uz mnogo sreće, posle intervencije VAR tehnologije, "izbacili" Pari sen Žermen u Ligi šampiona, igrači Junajteda su slavili u još samo dve utakmice.

Protiv Vest Hema (2:1) i Votforda (2:1), dok su u međuvremenu izgubili od Arsenala, Evertona, Sitija, odnosno Vulverhemptona i Barselone - po dvaput. Nisu uspeli da pobede ni Čelsi i Hadersfild, pa je realnost kluba da naredne sezone preskoči najjače kluspko takmičenje.

"Liga Evrope je trenutno takmičenje po našoj meri", s dozom razočaranja u glasu rekao je Ole Gunar Solskjer posle utakmice.

BEKAM, VAN NISTELROJ, HAINCE, RONALDO I POGBA!


Od odlaska Aleksa Fergusona, pod kojim su postali najtrofejniji klub u Engleskoj, Mančester junajted je u četiri od šest poslednjih sezona bio van TOP4, iako su u istom periodu na vrhu liste najbogatijih klubova današnjice.

Učešće u Ligi šampioni donosi mnoge finansijske benefite, kako od TV prava tako i od sponzora, a odlazak u manje popularno takmičenje na svojoj koži će ostetiti i igrači.

Naime, u ugovorima većine igrača, i svih zvezda tima, posebna klauzula u ugovoru ticala se učešća u Ligi šampiona koja je bila bitan faktor u formiranju plata, zbog čega će njihova primanja u narednoj sezoni biti za čak 25% niža!

Najviše će izgubiti Aleksis Sančez, ako ostane na Old Trafordu, pošto će umesto plate od 500.000 funti nedeljno sada zarađivati 375.000.

Mnogo manje novca sleduje i Polu Pogbi, koji možda baš zbog toga "merka" odlazak u Real Madrid, jer će umesto 300.000 dobijati 225.000 funti, Lukaku ostaje na 187 hijada, David de Hea na 150, a Fred na 131.

"PRIJATELJU, NEMOJ U JUNAJTED, MI SMO S**NJE OD EKIPE"



"Dejli mejl" prenosi da je Junajted jedan od retkih timova koji ima ovakve klauzule u ugovorima, pošto timovi poput Čelsija, Sitija ili Liverpula "nagrađuju" za Ligu šampiona, a ne "kažnjavaju" igrače ukoliko se ne kvalifikuju za najveće takmičenje, što takođe može da bude jedan od razloga što će fudbaleri birati druge lokacije u budućnosti umesto "Old Traforda".

Mančester junajted bi mogao da izgubi i oko 65 miliona funti od TV prava zbog "preskakanja" Lige šampiona, dok ukoliko i naredne sezone ne uspeju da dođu do ovog takmičenja, sledi novo "rezanje" u sponzorskom ugovoru sa Adidasom i to čak od 30%.

Videćemo šta ovo znači za budućnost kluba i dešavanja na "pijaci" tokom letnjeg prelaznog roka, kao i da li će klub konačno angažovati sportskog direktora.

Spekulisalo se da će to biti Rio Ferdinand, ali muk oko toga traje već danima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC