• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mohamed Zabija u Partizanu, ali od decembra!

Partizan i Al Itihad na korak od dogovora za transfer superstrijelca u Humsku.

 Mohamed Zabija u Partizanu, ali od decembra! Izvor: MONDO

Mohamed Zabija u Partizanu, ali od decembra!

Partizan planira da u sljedećem prelaznom roku dovede reprezentativca Libije, a kako prenosi "Sportski žurnal ", dogovor Al Itihada iz Tripolija, sadašnjeg Zabijinog kluba, i crno-bijelih već je postignut.

On bi u napadu srpskog šampiona trebalo da zemijeni najboljeg strijelca Partizana Brazilca Gabrijela Kleverson Klea, o čijem se odlasku iz Srbije pričalo već ovog ljeta i za koga su, nije tajna, zainteresovani mnogi klubovi širom Starog kontinenta.

Pregovori Partizana i Al Itihada, koji su trajali više mjeseci, polako se privode kraju, a ostalo je još samo da se preciziraju detalji, kaže se u Humskoj 1, uz objašnjenje da je "90 procenata posla završeno ".

Zabija se već duže vrijeme nalazi na meti beogradskog kluba, a prvi ga je učio bivši sportski direktor Ivan Tomić. On je još u januaru 2009. pokušao da angažuje Libijca, ali zbog želje Zabije da ne napušta klub i domovinu transfer nije realizovan.

Slično je bilo i prije tri mjeseca kada je koordinator za sportska pitanja Partizana Albert Nađ pokušao da posluje sa Al Itihadom. Tada je klub stao mladom igraču na putu ka Evropi, odnosno Srbiji. Objašnjenje je bilo da je Zabija neophodan za takmičenja koja su bila u toku.

Ipak, po svemu sudeći dva kluba su pronašla zajednički jezik. Zabija će da pomogne Al Itihadu u Kupu konfederacija Afrike, a od zime će se priključiti crno-bijelima. Za to vrijeme planirano je da trener Aleksandar Stanojević otputuje u Libiju i na djelu se uvjeri u kvalitete 21-godišnjeg napadača.

Mohamed Nuredin Zabija rođen je 20. marta 1989. godine u Tripoliju. U dosadašnjoj karijeri nije mijenjao klub, a već je radio sa srpskim stručnjacima Brankom Smiljanićem i Miodragom Ješićem, od kojih je i stigla preporuka.

Za seniorsku reprezentaciju Libije odigrao je 27 utakmica i postigao nevjerovatnih 17 golova.

Zabija ima i jednu mrlju u karijeri. Prije tri godine zaradio šestomjesečnu suspenziju zbog napada na pomoćnog sudiju tokom utakmice afričke Lige šampiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC