• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Slobode uništavali vlastiti stadion

Kao razlog navodi se nezadovoljstvo navijača Slobode zbog poraza od Slavije, ali i činjenice da nisu besplatno mogli da uđu na stadion u Istočnom Sarajevu.

 Navijači Slobode uništavali vlastiti stadion Izvor: MONDO

Grupa navijača Slobode pričinila je veću materijalnu štetu na stadionu svog kluba "Tušanj" u Tuzli, po povratku sa utakmice protiv Slavije, koju su Tuzlaci izgubili minimalnim rezultatom u okviru prvog kola Premijer lige BiH.

Prema navodima MUP-a Tuzlanskog kantona, pet nepoznatih lica koja su imala obilježja navijača Slobode kamenjem su gađali zgradu Uprave svog kluba.

Porazbijana su stakla na biletarnici, svlačionicama, a pričinjena je znatna materijalna šteta na automobilu škoda fabija, parkiranom ispred stadiona "Tušanj",
prenio je portal "Sarajevo iks".

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić potvrdio je da pri dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla počinioce krivičnog djela, a tokom dana na razgovor će biti pozvano nekoliko osoba.

Portal "SCSport" piše da su navijači bili nezadovoljni činjenicom da nisu ušli na stadion u Istočnom Sarajevu. Navodno, stigli su pred Slavijino zdanje, ali nisu imali novac za ulaznice. Čak su u 20. minutu zvali i trenera Slobode Vlatka Glavaša, traživši da im on kupi ulaznice, te službenog predstavnika Šefika Sarajlića, koji je navodno stupio u kontakt sa direktorom Zdenom Jurićem, ali problem oko ulaska nije riješen.

To je nagnalo huligane da divljaju na "Tušnju", ali i da oštećuju imovinu građana koji nemaju blage veze sa Slobodom, a još manje sa utakmicom u Istočnom Sarajavu.

(MONDO/Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC