• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Samo ne Izraelci

Partizanov veteran ne razmišlja o žrijebu, ali ipak zna koga ne bi htio za sljedećeg protivnika, ukoliko u Helsinkiju ne bude iznenađenja.

 Ilić: Samo ne Izraelci Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana u ponedjeljak predveče su odletjeli za Finsku, gdje će u srijedu (18.00) odigrati revanš utakmicu trećeg pretkola Lige šampiona sa Helsinkijem.

Crno-bijeli su na svom stadionu slavili rezultatom 3:0, tako da plasman u posljednju rundu kvalifikacija ne bi smio da dođe u pitanje.

Zato su mnogi navijači mislima već na žrijebu u Nionu, zakazanom za petak.

"Blizu smo prolaza. Imamo još 90 minuta u Helsinkiju da završimo posao. Sve ekipe sa kojima možemo da se sastanemo u četvrtom kolu su izuzetno kvalitetne i biće nam teško da ih prođemo. Ali ja bih o tome pričao tek od petka", oprezan je Saša Ilić.

Prema Uefinom koeficijentu, potencijalni rivali srpskog prvaka u dvomeču za Ligu šampiona su Hapoel Tel Aviv (dočekuje kazahstanski Aktobe, prva utakmica 0:1), Kopenhagen (dočekuje beloruski BATE Borisov, 0:0), Bazel (dočekuje mađarski Debrecin, 2:0), Anderleht (dočekuje velški TNS, 3:1) i Sparta iz Praga (gostuje poljskom Lehu, 1:0).

Kao član Red Bula, Ilić je u toj fazi takmičenja prošle sezone pretrpio debakl protiv Makabija iz Haife (1:2, 0:3). Zato je razumljiv njegov odgovor na pitanje "koga bi volio da izvuče".

"Znam koga ne bih volio. To je Hapoel, jer sam sa Salcburgom izuzetno neslavno prošao u Izraelu. Ako bih mogao da biram, njih bi preskočio".

Ako neko od pomenutih kiksira, u krug pet povlašćenih timova mogao bi da uskoči Rozenborg (1:0 protiv AIK Stokholma u gostima) ili pomenuti Red Bul (1:1 protiv kiparske Omonije, takođe u gostima).

Mada je oprezan pred revanš u Finskoj, Ilić je i neskriveni optimista.

"Imamo dobar rezultat iz Beograda i ukoliko ponovimo takvu partiju, ne bi trebalo da strepimo za prolaz u sljedeće kolo", rekao je pred polazak na put.

On je prošle srijede dobio udarac u list, zbog čega je trener Aleksandar Stanojević morao da ga zamijeni. Dva dana "hlađenja" postavila su stvari na mjesto, tako da će Ilić sigurno igrati na Finejr stadionu.

Može li Helsinki da odigra drugačije i bolje nego u prvom meču, samim tim i da ugrozi ukupnu pobjedu Partizana?

"Oni nešto posebno neće mijenjati. Dugim loptama će pokušati što brže da dođu do našeg gola, a na nama je da to onemogućimo, tako što ćemo primijeniti recept iz Beograda: agresivno, napadački... drugačije i ne znamo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC