• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukotić za MONDO: Nemam želju da igram za Srbiju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Defanzivac Beverena Aleksandar Vukotić u razgovoru za MONDO otkrio da ne namjerava da se bori za dres "orlova" i da bi prihvatio poziv Roberta Prosinečkog.

 Aleksandar Vukotić - Za Srbiju nemam želju d aigram, prihvatiću poziv BIH Izvor: MN PRESS

Nekadašnji defanzivac Krupe Aleksandar Vukotić uspješno završava svoju prvu sezonu u belgijskom Beverenu.


Ovaj klub ispunio je cilj i obezbijedio opstanak u eltinom rangu belgijskog fudbala, a među najzaslužnijima za to je upravo Vukotić, kojem je na prošloj utakmici protiv Varegema uručena nagrada za najboljeg igrača Beverena u izboru navijača.


"S obzirom da mi je prva sezona znači mi dosta zbog samopouzdanja i za dalji tok karijere. Sigurno da mi ova nagrada znači mnogo", počeo je Vukotić razgovor za MONDO.


"Kada je u pitanju prilagođavanje mnogo mi je olakšalo to što u klubu imam petoricu drugara sa naših prostora. Poslije prvih godinu dana sve je lakše, navikao sam se na način života. ligu, stil igre i nadam se da će sljedeće godine biti još bolje".

"BALKANSKI LOBI" DRŽI EKIPU


Vukotić između ostalih dijeli svlačionicu sa dvojicom Hrvata, Karlom Lulićem i Crnogorcima Stefanom Miloševićem i Aleksandrom Boljevićem, a sa klupe ih od novembra predvodi bh. stručnjak Adnan Čustović.


"Mogu da kažem da balkanski lobi drži ekipu. Nas petorica igramo u prvih 11, tu je i trener Čustović koji ima isti mentaitet. Naš mentalitet se dosta razlikuje od ovdašnjih igrača, a mogu slobodno da kažem da smo neke ključne bodove donijeli nas petorica i naravno trener", rekao je Vukotić.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

WINNING TEAAAAAAM!

Објава коју дели Waasland-Beveren (@waaslandbeveren.official) дана


Beveren je igro promjenljivo ove sezone, ali je na kraju uspio da obezbijedi opstanak.


"Da budem iskren, osim par igrača, bez da nekog uvrijedim, dosta pojedinaca u našoj ekipi ne može da igra najviši rang takmičenja. Generalno smo ispunili cilj, opstanak u ligi. imali smo loše rezultate, ali nakon dolaska novog trenera Čustovića on je to posložio i ima velike zasluge za naš opstanak", istakao je Vukotić.

Imao je Beveren i nekoliko odličnih partija i to protiv najvećih klubova, a Vukotić dodaje da je neizvjesno kako će izgledati ekipa u narednoj sezoni.


"Pobjede su nam dale dosta samopouzdanja, pobijedili smo Briž, Gent i Atverpen, kao i Lokeren u lokalnom derbiju, ali ovaj klub živi od prodaje igrača i pitanje je ko će ostati, ko će doći za narednu sezonu. Dosta se igrača mijenja, kao i svake sezone u klubu".

Belgija vs. Holandija

"Mislim da između belgijske i holandske lige nema velike razlike, ako izuzmemo Ajaks i PSV. Mislim da su tu negdje, ne računajući Ajaks i PSV koji su daleko ispred belgijske lige", ocijenio je Vukotić

 S obzirom da je jedan od najboljih igrača, po mišljenju navijača i najbolji, interesovanja za Vukotića ima, ali on ne želi o tome da razmišlja.


"Imam ugovor i nisam opterećen da ću otići. Mislim da mi je čak bolje da ostanem ovdje još godinu dana. Imam agente koji brinu o tome, tako da stvarno nisam opterećen".


Za titulu u belgijskom šampionatu bore se Briž i Genk, a Vukotića smo zamolili da prognozira ko će izaći kao pobjednik.


"Što se tiče šampionske trke mislim da će ovo naredno kolo da odluči. Briž ima gostovanje Standardu, što je stvarno teško gostovanje, a Genk ima utakmicu sa Anderlehtom i mislim da će Genk to dobiti. Mislim da će se već sad riješiti titula, ako ništa 99 posto da će osvojiti Genk".


Svojim dobrim igrama momak rođen u Kraljevu privukao je pažnju i fudbalske javnosti u Srbiji, a u oktobru prošle godine odigrao je i prijateljski meč za U23 reprezentaciju Srbije protiv mlade selekcije Francuske u Staroj Pazovi.

Izvor: MN PRESS

Vukotić je, međutim, u razgovoru za MONDO otkrio da je njegova priča sa "orlovima" završena.


"Odigrao sam tu prijateljsku utakmicu za reprezentaciju do 23 godine. Nemam neku želju da igram za reprezentaciju Srbije, jer znate kako se to radi tamo kod nas, samo preko nekih menadžera i kako to već ide".


Nekadašnji fudbaler Krupe u međuvremenu je dobio bh. pasoš, čime su se ispunili uslovi da zaigra za "zmajeve", o čemu se spekulisalo u posljednje vrijeme. Sam Vukotić ističe da ne bi odbio poziv selektora BIH, Roberta Prosinečkog.


"Dobio sam državljanstvo BIH i treba samo da podignem pasoš u Banjaluci. Ne opterećujem se ni pozivom za BIH, ako dođe poziv naravno da ću se odazvati. Nije bilo još nikakvog kontakta sa ljudima iz FSBIH, možda nikada neće ni doći do toga, ali generalno živio sam tri godine u Banjaluci, stekao sam neko ime u ligi i nemam ništa protiv da igram za Bosnu", poručio je Vukotić.


Defanzivac Beverena redovno prati rezultate svog bivšeg kluba, Krupe, koja nije uspjela da ove sezone izbori opstanak u Premijer ligi BIH.


"Mislim da Krupa nije ekipa koja je trebala da ispadne. To je klub koji redovno plaća igrače, igrao sam tamo tri godine, na najpošteniji način smo ušli u ligu, igrali smo svaku utakmicu pošteno i mislim da Krupa nije trebala da ispadne. Tuzla siti nije pošteno igrao neke utakmice, ne znam za Zvijezdu 09, ali Krupa definitivno nije zaslužila da ispadne", istakao je Vukotić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC