• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije "podižu" ogradu na stadionu Slovana

Slovan zbog navijača Zvezde podiže ogradu na svom stadionu iako je UEFA i prije toga ocijenila objekat kao bezbjedan.

 Delije "podižu" ogradu na stadionu Slovana Izvor: MONDO

Protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope Slovan iz Bratislave odlučio je da podigne visinu zaštitne ograde na stadionu, kako bi ispunio kriterijume UEFA pred revanš meč sa beogradskim klubom.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je duel Slovana i Crvene zvezde, koji se u slovačkoj prestonici igra u četvrtak od 20.30, označila utakmicom visokog rizika, a stadion "Pasjenki" ima veoma nisku ogradu između tribina za tako rizičan meč.

Menadžer za bezbjednost u fudbalskom klubu Slovan Zdeno Roman rekao je da njihov stadion ispunjava kriterijume bezbjednosti i podsjetio da je poslije modernizacije stadiona i aktiviranja sistema nadzora od UEFA dobio sertifikat da je bezbjedan.

On je istakao da će i pored toga, visina zaštitne ograde na stadionu između sektora domaćih i gostujućih navijača biti podignuta.

"Mobilnim barijerama podići ćemo ogradu na 2,5 metra i učvrstićemo ih za postojeću ogradu metalnim sidrima. U ovom trenutku to je najzgodnije rješenje", rekao je Roman agenciji SITA.

Klub, stadion i slovačka policija pripremaju se za dolazak oko 2.000 navijača Crvene zvezde u Bratislavu, među njima i na tvrdo jezgro beogradskih "delija".

"Pošto navijači moraju da budu odvojeni u raznim sektorima, kako ne bi mogli da prođu jedni pored drugih, navijači Crvene zvezde imaće pristup na stadion samo od strane hipermarketa Kaufland", rekao je Roman o pripremama za utakmicu.

Slovan je pred prvu utakmicu u Beogradu ponudio Crvenoj zvezdi 2.400 ulaznica za revanš 5. avgusta u Bratislavi.

"Želimo da izbjegnemo da Srbi kupuju ulaznice direktno na stadionu -'Pasjenki' i da se umiješaju među naše navijače", dodao je on.

Fudbalski klub Slovan apelovao je na navijače da na stadion dođu ranije nego što je uobičajeno, jer su predviđene čak tri kontrole. Prva kod blagajni provjeriće da li svi imaju ulaznice, na drugoj će policija kontrolisati da li navijači unose zabranjene i opasne predmete, a završna će biti na samom ulasku u sektore.

(Beta - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC