• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan u plej-ofu! Golčina Klea (FOTO)

Partizan pobedio Helsinki i u Finskoj - 2:1 (1:0). Žreb za četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona u petak.

 LŠ: Partizan u plej-ofu! Golčina Klea (FOTO) Izvor: MONDO

Himna Lige šampiona opet će se čuti, a "mušema" vijoriti u Humskoj!

Ne, nije srpski šampion još uvek obezbijedio ulazak u evropsku elitu, ali jeste u plej-of, u kojem se od prošle godine primjenjuje isti protokol kao u takmičenju po grupama.

Partizan je pobijedio u Finskoj - 2:1 (1:1) i poslije ubjedljive beogradske pobjede (3:0), rutinski, može se reći, odradio posao u Skandinaviji. Strijelci su bili Kleo dva puta za crno-bijele i Mohamed Kamara za Helsinki.

"Parni valjak" je praktično sve riješio u devetom minutu. Kleo je postigao fantastičan gol i već na početku meča širom otvorio vrata narednoj rundi, posljednjoj pred grupnu fazu elitnog klupskog takmičenja.

Žrijeb je u petak u Nionu, a prve utakmice 17. i 18. avgusta, dok se ravanši igraju sedam dana kasnije.

Nije Partizan briljirao na sjeveru Evrope, ali je odigrao taman toliko da pokaže da je u ovom trenutku kvalitetniji od Finaca. Ipak, u plej-ofu dolaze i ozbiljniji protivnici, pa će za reprizu 2003, kada je beogradski klub igrao u Ligi šampiona, izabranici Aleksandra Stanojevića morati da pruže mnogo više.

Poslije početne inicijative Helsinkija, Partizan je organizovao prvi ozbiljniji napad i uspio da nastavi tradiciju započetu u Beogradu prije sedam dana, kada je svaku ukazanu priliku maksimalno koristio.

Prvo je Ivica Ilijev nadmudrio Petera Magnusona na lijevoj strani. Nakon njegovog centaršuta, loše je reagovala odbrana finskog šampiona, iznenađen je bio i Nemanja Tomić, ali ne i najbolji strijelac Partizana.

Kleo se nalazio malo iskosa sa desne strane, na 15-16 metara od gola, nije mnogo čekao, uhvatio je volej i "bombu" poslao pravo pod prečku, tačno iznad golmana Vila Valena - 1:0!

Poslije toga sve je bilo lakše...

Helsinki je do kraja poluvremena uspio da izjednači. Igrao se 39. minut kada je domaćin iskoristio inicijativu koju je imao tokom prvog dijela. Mohamed Kamara se ravanširao Kleu još jednim prelijepim golom.

Fudbaler Helsinkija se poslije greške fudbalera Partizana na sredini terena, odlučio za udarac sa oko 30 metara sa desne strane. Šut je bio sjajan, uspio je da "skine paučinu" iz gornjeg, ali daljeg ugla gola Radiše Ilića.

Trudili su izabranici Antija Murinena da uhvate priključak, ali je sve ostalo na pokušajima iako su bili opasniji od protivnika, koji je rutinski priveo meč kraju, ali uz još jednu promjenu na semaforu.

Druga prilika za Partizan i novi gol. Čisto da procenat realizacije protiv Helsinkija ostane vrlo visok. Strijelac opet Kleo!

Ivan Stevanović je bio asistent. Njegov prodor po desnoj strani završio se ubacivanjem lopte u sredinu gdje ju je Brazilac dočekao spreman i samo je sproveo pored golmana - 2:1.

U timu Partizana na jednoj zvaničnoj utakmici poslije više od tri godine ponovo je Milan Smiljanić. On je zamijenio povrijeđenog Almamija Moreiru. Portugalac nije bio ni na klupi.

Utakmicu u Helsinkiju posmatra 8.000 gledalaca, od kojih su oko 1.500 pristalice crno-bijelih.

Prolaskom u plej-of srpski šampion je obezbijedio igranje u Ligi Evrope, odnosno evropski fudbal igraće se u Humskoj i u decembru. Ali, poslije svega to sada više nije cilj. Uskoro slijedi napad na Ligu šampiona!

Revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.



Helsinki - Partizan 1:2 (1:1), prvi meč 0:3
/Kamara 39 - Kleo 9, 90/

HELSINKI. Stadion: "Finer". Gledalaca: 8.000 (kapacitet 10.500). Sudija: Pavel Krelovec (Češka). Žuti kartoni: M. Jovanović.

HJK HELSINKI: Valen, Kansikas, Kamara, Magnuson, Rafinja, Sorsa, Parika (od 75' Vesto), Bah, Ojala, Rihilahti (od 33' Fauler), Pelvas (od 62' Makela).

Trener: Anti Murinen.

PARTIZAN: R. Ilić - Stevanović, Krstajić (od 82' Stanković), M. Jovanović, Lazevski - Petrović (od 70' B. Jovanović), Smiljanić, Tomić, S. Ilić, Kleo, Iliev (od 62' Davidov).

Trener: Aleksandar Stanojević.

(MONDO - foto: FK Partizan, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC