• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Prilika za nešto dragocjeno

Igrači srpskog šampiona poslije pobjede u Finskoj protiv Helsinkija ističu da je cilj ostvaren, ali da, kao ni trener Stanojević, nisu zadovoljni igrom.

 PARTIZAN: Prilika za nešto dragocjeno Izvor: MONDO

Partizan je došao na korak do Lige šampiona. Da bi se ponovio rezultat iz 2003. godine, kada su crno-bijeli jedini put do sada igrali u evropskoj klupskoj eliti, potrebno je da se pređe još jedna prepreka.

Da li će to biti Hapoel, Kopenhagen, Sparta, Anderleht ili Bazel saznaćemo u petak, kada je za 12 sati zakazan žrijeb u Nionu.

Junak meča i najbolji u redovima kluba iz Humske u drugoj pobjedi protiv Helsinkija bio je Kleo, koji je sa dva gola donio novi trijumf crno-bijelima.

"Nebitno ko je strijelac, pobjeda je najbitnija. Ovakvim utakmicama podižemo samopouzdanje", kaže za "Sportski žurnal" Brazilac.

Kleo je sa pet postignutih golova trenutno prvi strijelac kvalifikacija. Posebno se izdvaja njegov pogodak iz devetog minuta meča na "Fineru".

"Presudno je bilo to što nisam mnogo čekao. Šutirao sam iz prve, a u fudbalu su sekunde dragocjene. Sve je ispalo sjajno", dodao je Kleo i naglasio da Partizan respektuje svakog protivnika: "Najvažnije je da mi budemo na nivou. Sačekaćemo mirno ime rivala. Svjesni smo da imamo priliku da napravimo nešto dragocjeno", smatra napadač Partizana.

Povratnik u tim Milan Smiljanić kaže da je najvažnije da je cilj u dvomeču sa Helsinkijem ispunjen.

"Kleo je imao svoj dan. Ekipa je odigrala čvrsto, možda ne lijepo za oko. Primjetan je napredak, ali tek dolazi ono pravo, bićemo spremi za utakmice četvrtog kola."

Bilo je pitanje kako će popularni Lola odigrati prvi meč za Partizan poslije tri godine boravka u Španiji s obzirom da je propustio pripreme.

"Spremao sam se i psihički i fizički da odigram 90 minuta, prezadovoljan sam kako sam trčao", ocijenio je svoju igru Smiljanić, koji bi volio da njegov tim u plej-ofu izbjegne Bazel, mada smatra da su svi potencijalni rivali istog kvaliteta.

Reprezentativac Srbije Radosav Petrović kaže da je Partizan nastavio tradiciju da osvaja najviše bodova za našu zemlju na evrosceni.

"Zacrtan cilj je ostvaren. Sada možemo mirno na mini pauzu, da bismo se se što bolje spremili za narednog rivala", rekao je mladi "vezista" srpskog šampiona.

On je ocijenio da "parni valjak" ima kvalitet da prođe svakog od pet mogućih protivnika u četvrtom kolu kvalifikacija, ali je napomenuo da nijedna ekipa u toj rundi takmičenja nije slučajno tu.

Jedini požutjeli igrač Partizana u Helsinkiji bio je Marko Jovanović. Mladi defanzivac upisan je u bilježnicu češkog sudije zbog nediscipline na terenu.

"Nismo uspjeli da uspostavimo pas igru u prvom poluvremenu, ali nas je gol Klea smirio", priznaje Jovanović.

Partizan je obezbjedio mjesto u Evropi do decembra, ostaje samo pitanje da li će igrati u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

"Nadam se da ćemo ove sezone proći bolje nego prošle. U Finskoj nismo igrali u svom stilu, ali polako napredujemo ka željenom nivou. Imamo čemu da se nadamo. Klubu smo obezbjedili 3,5 miliona evra što je sjajno u današnje vrijeme", zaključio je mladi reprezentativac Srbije.

Kapiten Mladen Krstajić "stisnuo je zube" i bio od velike pomoći odbrani Partizana u glavnom gradu Finske.

"Nismo igrali sjajno, ali smo postigli gol na vrijeme. Svjesno smo prepustili sredinu terena, dozvolili mu da drži loptu, ali nisam stekao utisak da su dominirali."

"Upravo može mirno da spava, a darovali smo i navijače. Nadam se da će nas gledati u Ligi šampiona", rekao je iskusni štoper.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC