• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delije" otvorile "žurku" u Bratislavi

Zvezdini navijači stigli u prijestonicu Slovačke. "Žurka" na trgu u centru Bratislave počela u ponoć. Mjere bezbjednosti na najvišem nivou.

 "Delije" otvorile "žurku" u Bratislavi Izvor: MONDO

Prve Zvezdine "delije" već su se u noći između srijede i četvrtka oglasile petardama u centru slovačke prijestonice, gdje se na Hvezdoslavovom trgu okupilo oko 200 bučnih srpskih navijača, javlja na svom sajtu slovački dnevnik SME.

Slovačka policija poslala je patrole u 16 policijskih automobila da intervenišu ako bude potrebno.

"Navijače pratimo još od srijede. Povećali smo broj policajaca u gradu. Nadziraćemo željezničke stanice, aerodrom i granične prelaze", rekao je portparol policije u Bratislavi František Pečar.

On, kao ni ranije slovačka policija, nije htio da precizira koliko čuvara reda će biti angažovano za tu utakmicu koju je UEFA označila za meč visokog rizika, jer na njemu mogu da se očekuju izgredi i na stadionu i van njega.

Policiju, gradske vlasti i Slovan plaši to što se u Bratislavi očekuje oko tri do četiri hiljade "delija", a Crvenoj zvezdi je prepušteno svega 2.400 ulaznica.

Domaćin utakmice želi da izbjegne po svaku cijenu da srpski navijači kupuju ulaznice na samom stadionu pred meč i da se umješaju u sektor za domaće, među Slovake.

Navijači Crvene zvezde i Slovana ulaziće na stadion Pasjenki potpuno odvojenim ulazima, a pred utakmicu je mobilnim barijerama povišena ograda prema terenu i između sektora, kako navijači ne bi mogli fizički da dopru jedni do drugih.

"Ličiće to na kavez za cirkuske lavove", opisao je tehnički menadžer Slovana Zdeno Roman sektor predviđen za "delije" i doda da je njegov klub pristao na molbu Crvene zvezde da ogradu povisi za još skoro pola metra.

Roman je izjavio da u razvijenim zemljama niko ne ograđuje visokim plotovima navijače, već ih zakoni tjeraju na to da se ponašaju pristojno.

Od jutros do ponoći u Bratislavi oko stadiona, a od večeri i na samom stadionu, vlada stroga zabrana prodaje i točenja alkoholnih pića. Jedino pivo koje može da se kupi je bezalkoholno.

Željeznička policija i policijske patrole namjeravaju da sprovedu autobuse sa srpskim navijačima poslije utakmice sve do granica.

Slovan je do srijede prodao oko 5.000 ulaznica svojim navijačima, 2.400 proslijeđeno je Crvenoj zvezdi za njene navijače, a Srbima koji žive u zemljama u susjedstvu Slovačke nije omogućeno da kupe ulaznice. Stadion "Pasjenki" ima kapacitet 10.000 mjesta.

Utakmica između Slovana i Crvene zvezde počinje u 20.30.

(Beta - foto: SME, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC