• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko Petrović: Nije me blam, za ostavku rano

OFK Beograd nije pobedio 163 dana. Umesto borbe za Evrope, sada se bori za opstanak, a Ljupko Petrović poručuje da ne razmišlja o ostavci!

 Ljupko Petrović: Nije me blam, za ostavku rano  Izvor: MONDO

OFK Beograd je klub koji je zreo za rubriku "Verovali ili ne". Već drugu, treću sezonu "romantičarima" se najpre daje uloga jednog od favorita za visok plasman, možda i titulu prvaka države, a onda se oni bore za opstanak. Ni dolazak Ljupka Petrovića nije ništa promenio.

OFK Beograd je u Lučanima nastavio post - 14 utakmica bez pobede (13 u prvenstvu i jedna u Kupu). Poslednji put OFK Beograd je pobedio 3. novembra 2007. godine u 12. kolu protiv Bežanije - 1:0. Post dug 163 dana i opasno je ugrožen neslavan klupski rekord iz 1978. godine kada tim sa Karaburme nije znao za pobedu 189 dana ili 16 mečeva!

U prethodnih 14 mečeva OFK Beograd je igrao pet puta nerešeno i devet puta izgubio, a gol-razlika je 6:25!

Iskusni trener Ljupko Petrović kaže da i pored svega ne razmišlja o ostavci i ocenjuje da su potrebna samo dva dobra vezana rezultata da ekipa vrati samopouzdanje.

Iako je do posta bio četvrti na tabeli i imao izgledne šanse da se izbori za Kup UEFA, sada OFK Beograd razmišlja samo o opstanku, ali ni Evropa nije nedostižna, jer igra u polufinalu Kupa Srbije protiv Zemuna.

"Izgubili smo pravo da razmišljamo dugoročno. Sada je najvažnija svaka sledeća utakmica. Ulazimo u period sezone koji će pokazati od čega smo napravljeni", kaže trener OFK Beograda.

Iskusni strateg uveren je da je kriza "samo trenutna", a dodaje da uopšte ne razmiščja o tome da li neuspesima kalja svog ugled. "Da li se brukam ili ne, ne intresuje me! Svi znaju ko sam i šta sam!", kaže Petrović.

Potpuno je neverovatno da OFK Beograd ima u svojim redovima solidan broj reprezentativaca (a imao ih je i ranije), a da beleži očajne rezultate. Petrović problem vidi u njihovim glavama, tačnije u tome da "nemaju glad za pobedom".

"Jedni su razočarani što nisu otišli u inostranstvo, drugi prosto nemaju volju za igranjem, nadigravanjem. Ostali su psihički labilni, nestabilni...Na treninzima su sjajni, ali kad izađu na teren...Stvarno ne znam šta da mislim", rekao je Petrović za "Kurir sport".


Direktor OFK Beograda Vlada Bulatović rekao je da uprava neće kažnjavati igrače, jer im je "pogled na tabelu najveća kazna!".


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC