• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "kupio" 14 dana odmora

Autor mondo.rs

Osvajanjem Kupa Srbije, četvrti put zaredom, crno-beli su sebi obezbedili i dodatn odmor pred početak kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope. Partizan u 2. kolu nosilac.

 Partizan-u-kvalifikacijama-za-Ligu-Evrope Izvor: MN PRESS

Mudrom i borbenom igrom, Partizan je u četvrtak uveče pobedio Crvenu zvezdu na njenom terenu u finalu Kupa Srbije, u meču koji nije bio tek samo za prestiž.

U izjavama posle finala, fudbaleri Partizana isticali su da je ovime na neki način "spasena sezona", koja je bila za zaborav, pogotovo što se tiče borbe za titulu.

"Momci su prošli pakao ove sezone i zaslužili su da budu nagrađeni osvajanjem trofeja", rekao je uoči finalne utakmice u Kupu Srbije trener Partizana Savo Milošević.

Samim tim što su igrači Partizana ove sezone sarađivali čak sa tri, odnosno četiri šefa stručnog štaba, računajući i "vršioca dužnosti" Žarka Lazetića (vodio tim između odlaska Zorana Bate Mirkovića i dolaska Save Miloševića), dovoljno govori o težini situacije u kojoj je bila ekipa.

Nagrada, koju je "predvideo" Milošević, došla je u četvrtak uveče na stadionu "večitog rivala", a trener je sve zasluge prepustio igračima. "Nisam ja, igrači su", rekao je Milošević posle osvojenog kupa.

Osvajanje trofeja u najmasovnijem takmičenju imalo još jednu važnu dimenziju. A tiče se kvalifikacija za Ligu Evrope.

Naime, crno-beli će kvalifikacije početi od 2. a ne od 1. kola, što jeste važno u smislu više dana odmora.

"To bi bio ogroman dobitak. Već smo krenuli da pravimo plan i program priprema, i u ozbljnom smo cajtnotu, ako budemo morali da igramo od 1. kola. Prvenstvo Srbije kreće od 20. jula, a ne od 13. što je dobro, ali bi nam mnogo značilo, ako bismo počeli (kvalifikacije za Ligu Evrope) od 2. kola, to znači ne od 12. već od 26. jula", rekao je Savo Milošević uoči finala Kupa Srbije.

I došlo je...

U prvom kolu kvalifikacija učestvuje 87 timova na listi plasiranih između 16. i 51. mesta na listi uspešnosti + 7 koji dolaze posle završenog pretkola, što je ukupno 94 tima.

U drugo kolo dolazi 27 timova direktno plasiranih po uspešnosti koeficijenta federacija + 47 koji stižu posle odigranog 1. kola, što je ukupno 74 tima.

Partizan po svom koeficijentu (18.000) spada u grupu nosilaca. Prilikom žreba za 2. rundu takmičenja UEFA će 74 tima podeliti u 5 grupa po 10 timova i 2 grupe sa po 6 timova.

Žreb za 3. kolo kvalifikacija Lige Evrope biće 22. jula, tako da će timovi koji igraju 2. kolo već znati ko im je mogući protivnik, ako prođu u sledeću rundu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC