• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović i Obradović potrebniji "A" selekciji

Igrači koji su branili boje Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi neće biti u sastavu "orlića" za odlučujući duel sa Slovačkom za odlazak na Evropsko prvenstvo.

 Petrović i Obradović potrebniji "A" selekciji Izvor: MONDO

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković objavio je spisak igrača za kvalifikacionu utakmicu za šampionat Evrope, protiv Slovačke 11. avgusta u Zlatim Moravcama.

Na spisku selektora Dujkovića nalaze se 22 fudbalera među kojima nema članova A selekcije Radosava Petrovića i Ivana Obradovića, ali ni internacionalaca Adema Ljajića i Danijela Aleksića.

"Razgovarao sam sa članovima stručnog štaba državnog tima o situaciji sa Petrovićem i Obradovićem. Njihov stav bio je da igrači rade se selekcijom koju predvodi Radomir Antić i da nam se, eventulano, priključe neposredno pred utakmicu sa Slovačkom", naveo je Dujković i dodao da nije pristao na takvu mogućnost.

On je podsjetio da je stručni štab mlade reprezentacije u prošlosti imao problema sa igračima koji su "prekomandovani" iz A tima i da je to psihološki loše djelovalo na fudbalere pošto su se osjećali degradirano.

Obrazlažući odluku da za susret sa Slovacima izostavi Ljajića i Aleksića, Dujković je istakao da su ovoga puta šansu dobili "igrači koji su u proteklom periodu češće igrali i koji imaju više iskustva".

Meč protiv Slovačke selektor je ocijenio kao "veoma važan", poručivši da će njegovi izabranici "ići na pobjedu".

"Svima je dobro poznato da nam u duelu sa Slovačkom naredne sedmice odgovara samo pobjeda i da nam eventualna podjela bodova ostavlja samo teoretske šanse u finišu kvalifikacija", objasnio je Dujković koji se ne uzda previše u povoljne ishode završnih mečeva Hrvatske i Norveške.

On je istakao da stručni štab naše mlade reprezentacije dobro poznaje kvalitete slovačkih nada, napomenuvši da je najbitnija stvar da se njegovi učenici skoncentrišu na svoju igru.

Sastav reprezentacije Srbije:

Golmani: Budimir Janošević (Jagodina), Branilsav Danilović (Rad) i Živko Živković (Partizan).

Odbrana: Dejan Karan (Vojvodina), Slavko Lukić (Smederevo), Slobodan Rajković (Čelsi, Engleska), Marko Jovanović (Partizan), Jagoš Vuković (PSV, Holandija), Milan Milanović (Lokomotiva, Rusija), Nikola Leković (Rad) i Nikola Gulan (Fjorentina, Italija).

Sredina terena: Nemanja Matić (Čelsi, Engleska), Filip Đuričić (Herenven, Holandija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Marko Stanojević (Rad), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Groningen, Holandija), Marko Milinković (Košice, Slovačka) i Miralem Sulejmani (Ajaks, Holandija).

Napad: Vojo Ubiparip (Spartak), Nemanja Milić (OFK Beograd) i Stefan Šćepović (Briž, Belgija).

Utakmica Slovačka - Srbija igra se 11. avgusta u Zlatim Moravcama od 17 časova.

(Tanjug, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC