• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Debakl hrabrih "romantičara"

Galatasaraj pobijedio OFK Beograd 5:1 iako je srpski predstavnik u većem dijelu utakmice stvarao (i promašivao) šanse.

 LE: Debakl hrabrih "romantičara" Izvor: MONDO

Galatasaraj je ipak prejak za OFK Beograd. To je pokazao na Omladinskom stadionu u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

OFK Beograd - Galatasaraj 1:5 (1:2)

U prvom meču, prije nedjelju dana u Istanbulu, bilo je 2:2.

U najavi beogradskog duela trener "romantičara" Dejan Đurđević izjavio je za svoj tim da je "zgazio lava na rep". I jeste. Zato ga je lav smazao.

Ali, nije istanbulski lav to učinio bez borbe. Naprotiv. Poraz srpskog tima je izražen previsokim rezultatom u odnosnu na razvoj događaja na terenu. Nisu Beograđani to zaslužili. Imali su više udaraca na gol protivnika!

Istina je da su "romantičari" dočekali velikog rivala u grču. Mnogo su griješili igrači Dejana Đurđevića u prvih pola sata. To su Hari Kjuel i drugovi koristili i već poslije četvrtine utakmice imali ubjedljivu prednost - 2:0.

Kao da je "romantičarima" neophodno da Galata povede 2:0, pa su se tek kod tako velikog "minusa", baš kao i u prvom meču, okuražili i počeli da igraju kako znaju.

To je urodilo plodom već u 32. minutu kada je Danilo Nikolić "prepolovio" prednost gostiju, a već pet minuta kasnije golman Turaka, Ajkut Erčetin, pokazao je visoku klasu - zaustavio je udarce Marka Petkovića i Nikole Simića iz neposredne blizine. A moglo je već tada da bude 2:2.

I na početku drugog poluvremena domaćin je atakovao, prijetio...

A kada je u 57. minutu švedski sudija Daniel Stalhamar dosudio penal za Galatasaraj i dao drugi žuti karton Danilu Nikoliću, a sve to nije trebalo da uradi, Kjuel je prihvatio poklon i povisio na 3:1.

Australijanac je pao poslije duela sa Nikolićem i Ivanom Kecojevićem, sudija je nasjeo i to je bila tačka na utakmicu. Odnosno, tačka na odgovor na pitanje ko će u 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nisu se "romantičari" ni tada predavali, stvarili su šanse, pogodili su prečku (Miloš Filipović), Turci su sa gol-linije izbacili loptu (posle šuta Nikole Simića), nekoliko puta je sjajno intervenisao Erčetin... Nepravda je što je OFK Beograd ostao na samo jednom datom golu pred oko šest hiljada gledalaca. Umjesto toga, gosti su pogađali i na kraju došli do ubjedljive pobjede.

OFK Beograd - Galatasaraj 1:5 (1:2)

STRIJELCI: 0:1 - Sarp u 11, 0:2 - Kjuel u 22, 1:2 - Nikolić u 32, 1:3 - Kjuel iz penala u 57, 1:4 - Turan u 71, 1:5 - Batdal u 81. minutu.

Omladinski stadion. GLEDALACA: oko 6.000. SUDIJA: Daniel Stalhamar (Švedska). ŽUTI KARTONI: Trivunović, Nikolić, Sinđić (OFK Beograd), Akman, Sarp (Galatasaraj). CRVENI KARTON: Nikolić (OFK Beograd) u 57. minutu.

OFK BEOGRAD: Šaranov - Petković, Kecojević, Nikolić, Rodić - Trivunović, Krstić (od 59. Sinđić), Simić, Žeravica (od 75. Filipović), Marković - Milić (od 75. Injac).

GALATASARAJ: Erčetin - Sarioglu, Nil, Četin, Balta - Sarp, Akman, Cana - Ozkan (od 62. Pino), Arda Turan (od 82. Ali Turan) - Kjuel (od 72. Batdal).

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC