• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi na Bilinom polju, Željo se raspucao

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar završio sezonu ubjedljivom pobjedom protiv Tuzla sitija, Čelik i Široki Brijeg podijelili bodove na Bilinom polju.

Fudbaleri Željezničara razočarali su svoje navijače na oproštaju od Grbavice u prošlom kolu kada su poraženi od Čelika 4:2, ali su sezonu ipak završiti pobjedom.

Željezničar je u posljednjem kolu Premijer lige BIH savladao Tuzla siti 3:0 u gostima i donekle popravio utisak na zatvaranju sezone.

"Plavi“ sa Grbavice sve su riješili u prvom poluvremenu, u kojem su postigli sva tri gola.

Mrežu gostiju u 22. minutu načeo je Sulejman Krpić svojim 16. golom u sezoni, poslije odlične asistencije Zeca. Krpić je tako definitivno  obezbijedio titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH.

Na 2:0 povisio je Hajdarević u 31. minutu, a si ovoga puta veći dio posla obavio je Zec, koji je u 44. minutu krunisao sjajnu partiju pogotkom za konačnih 3:0.

Željezničar je završio sezonu na četvrtoj poziciji, ali je upitno da li će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, jer nije dobio licencu za evro-takmičenja. Drugostepena komisija odgodila je svoju odluku do ponedjeljka, kada će ona konačno biti saopštena.

Čelik i Široki Brijeg remizirali su 1:1 na Bilinom polju u vjerovatno oproštajnoj utakmici Čihata Arslana.

Već poslije 23 sekunde Široki je mogao da povede, ali je šut Petrovića odbranio Pavlović.

Ipak, već u osmom minutu gosti su stigli do prednosti. Raspoloženi Kvesić probio je po lijevoj strani i ubacio za Stanića koji postiže pogodak.

Čelik je izjednačio u 20. Minutu, poslije slične akcije na drugoj strani. Ovoga puta Pecelj je asistirao, a Dilaver glavom postigao svoj deseti gol u sezoni.

I jedni i drugi imali su još nekoliko dobrih prilika, od kojih treba izdvojiti pokušaje glavom Okića u 61. I Jurića u 67. minutu ali su još jednom Zlomislić i Pavlović bili sigurni.

Trener Čelika Čihat Arslan u izjavi za BHT poslije utakmice najavio je da će neki drugi trener voditi Čelik u narednoj sezoni, čime se praktično oprostio od Zeničana.

Radnik je upisao minimalnu pobjedu protiv Slobode kojom je zadržao petu poziciju, a šampion Sarajevo je slavio u gostima kod GOŠK-a 2:0.

Raspored susreta 33. kola:

Tuzla siti – Željezničar 0:3 (0:3)
GOŠK – Sarajevo 0:2 (0:1)
Radnik – Sloboda 1:0
Mladost – Krupa 3:1 (1:0)
Čelik - Široki Brijeg 1:1 (1:1)
Zvijezda 09 – Zrinjski 0:0

TABELA: Sarajevo 70, Zrinjski 65, Široki Brijeg 54, Željezničar 50, Radnik 44, Mladost 43, Čelik 43, Sloboda 38, Zvijezda 09 38, Tuzla siti 36, Krupa 33, GOŠK 23

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC