• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije bučne, nema incidenata

Bez većih incidenata, samo uz veliku buku, glasno skandiranje "Kosovo je Srbija", pivo i petarde, zabavljali su se navijači Zvezde.

 Delije bučne, nema incidenata Izvor: MONDO

Takva je slika viđena u četvrtak u centru Bratislave u iščekivanu početka meča crveno-bijelih sa Slovanom.

Prema procjenama policije i medija, u slovačku prijestonicu je na revanš 3. kola kvalifkacijama za Ligu Evrope došlo oko tri hiljade Zvezdinih navijača, mada je za njih obezbjeđeno svega 2.400 ulaznica koje su se prodavale u Beogradu.

Oko 1.000 Delija, do tada raštrkanih po kafićima i restoranima u centru, u 18 sati se okupilo na centralnom Hvezdoslavovom trgu i uz pratnju policije koja je zbog njih zaustavljala saobraćaj, prošli su do stadiona.

Slovački mediji javili su da je popodne policija morala da interveniše jer su u jednom kafiću u centru srpski navijači počeli da pale suncobrane, ali je portparol bratislavske policije František Pečar to kasnije demantovao i kazao da je policija samo došla da vidi šta se dešava.

Delije su, isto kao i avgusta prošle godine u Pragu, galameći i pozdravljajući majke u kameru potpuno onemogućili direktno uključenje izvještaca češke televizije ispred stadiona u glavni dnevnik.

Za razliku od praških izgrednika koji su se ubacili uživo u vijesti češke televizije, Delije u Bratislavi suzdržale su se krvoločnih preporuka šta da se radi sa Albancima i Hrvatima.

Manjih incidenata je bilo samo tokom noći kada je grupa od oko 400 navijača Zvezde galamila i bacala petarde u centru Bratislave.

Dvojica od njih privedeni su u policijsku stanicu nakon prijave da su metalnim šipkama napali grupu od deset ljudi, a takođe jedan državljanin Srbije i jedan Hrvat potukli su se sa Slovakom i pokušali da ga odvuku do Dunava.

Navijači Crvene zvezde imaju posebne ulaze na stadion Pasjenki.

Slovan je pred tu utakamicu visokog rizika povisio ogradu između sektora gostiju i domaćih, a takođe i oko terena. Navijači su do tribina prolazili kroz tri stroge kontrole. Ulaz na stadion je zatvoren u 20 sati, pola sata pred utakmicu.

Na stadionu i cijeloj četvrti oko njega od jutra je zabranjena prodaja alkoholnih pića.

Na stadionu se za bezbjednost brine 310 redara, a na ulice Bratislave izašlo je oko 1.000 policajaca, javila je slovačka televizija TA3.

Policija je slovačkim medijima potvrdila da za sada nema izgreda, a da su srpski navijači poslije noćnih izgreda danas bili neočekivano mirni.

Radnje i kafići u centru ostali su otvoreni, a jedino su bučne Delije i njihovo skandiranje preplašili turiste koji su nastojali da izbjegnu mjesta gdje su se okupile veće grupe srpskih navijača.

Policija će poslije utakmice srpske navijače ispratiti sve do granica.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC