• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Olimpijakos ispao, Pižon napravio čudo

Milan Jovanović starter u Liverpulu. Pirejci izgubili u Tel Avivu i ispali. Temišvar stigao od 0:3 do 3:3.

 LE: Olimpijakos ispao, Pižon napravio čudo Izvor: MONDO

Milan Jovanović igrao je u prvom timu Liverpula i učestvovao u rutinskoj pobjedi (2:0) nad Rabotničkim na Enfildu u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Istim rezultatom engleski predstavnik je pobijedio i nedjelju dana ranije u Skoplju.

Menadžer Liverpula, Roj Hodžson, zamijenio je srpskog reprezentativca u 67. minutu. Dotle su već postignuta oba gola (N'Gog u 22. i Džerard u 40. minutu iz penala).

Ne samo da neće igrati u Ligi šampiona, već Olimpijakos neće učestvovati ni u Ligi Evrope.

Pored prvaka Grčke, Panatinaikosa, i PAOK je pretekao crveno-bijele iz Pireja u trci za elitno evropsko takmičenje u plej-ofu minulog prvenstva, a iz kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio ih je Makabi iz Tel Aviva.

Olimpijakos je u revanšu 3. kola poražen u glavnom gradu Izraela. Golom Kolautija, Makabi je u 43. minutu stekao kapitalnu prednost, koju je sačuvao do kraja utakmice. S obzirom da je grčki tim pobijedio u Pireju 2:1, dalje je prošao Makabi.

U Pireju su činili mnogo toga kako bi im se ne bi ponovio neuspjeh iz prošle sezone, a već na startu nove su doživjeli katastrofu, kakvim se može ocijeniti izostanak sa evro scene za klub kakav je Olimpijakos.

Vladimir Petrović Pižon se radovao u četvrtak uveče. Kako i ne bi kada je njegov Temišvar uspio da stigne od 0:3 do 3:3 kod kuće protiv Mipe i obezbijedi plasman u narednu rundu.

U prvom meču u Finskoj rumunski tim je pobijedio 2:1, ali je Mipa u revanšu od 18. do 25. minuta postigla tri gola!

U drugom poluvremenu je Temišvar topio prednost gostiju pogocima Aksentea u 53. minutu i Zikua u 83, a u 92. je Kisovski donio veliku radost domaćinu.

Štutgart je bio na putu da završi evropsku odiseju, jer je kao domaćin dozvolio Moldeu da povede 2:0 poslije pobjede "švaba" u Norveškoj 3:2. Međutim, Nijemci su smanjili na 1:2, a u posljednjim trenucima meča stigli su i do izjednačenja.

Veliki uspjeh ostvario je splitski Hajduk, dan pošto se njegov najveći rival u Hrvatskoj, zagrebački Dinamo, preselio u Ligu Evrope poslije poraza na penale od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Hajduk je u Splitu furioznim prvim poluvremenom stigao do 3:0 (strijelci Vukušić, Brkljača, Tomasov) protiv Dinama iz Bukurešta i taj rezultat sačuvao do kraja. Tako se plasirao u 4. kolo kvalifikacija jer je u Rumuniji poražen "samo" 1:3.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC