• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nismo navikli na ovo od Klopa: "Prozvao" Pepa!

Autor mondo.rs

Navikli smo da Jirgen Klop izbegava prozivke u medijima, ali nije ostao dužan Pepu Gvardioli. Možda je i ovo način da prebaci pritisak sa igrača na sebe - ipak je finale protiv Totenhema najvažnije.

Jirgen Klop nije jedan od trenera koji voli da učestvuje u "igricama" i da se obračunava putem medija, ali mu je očigledno zasmetala izjava Pepa Gvardiole...

Katalonski menadžer je po osvajanju titule u Premijer ligi, u veoma dramatičnoj trci u kojoj su bili bolji od Liverpula za jedan bod, kazao da je šampionski pehar u domaćem prvenstvu najvažniji u fudbalu, a novinari su pred finale Lige šampiona pitali Nemca šta misli o tome.

I dobili su neočekivano "jak" odgovor.

"Pep mora to da kaže (da je osvajanje Premijer lige važnije od Lige šampiona prim. aut) pošto već dugo nije bio u finalu Lige šampiona!", kazao je Klop uz čuveni osmeh.

O "neuspesima" Pepa Gvardiole u Ligi šampiona, koju je osvajao dva puta s Barselonom (2009. i 2011. godine), priča se sve više posle ove sezone sa Mančester sitijem u kojoj su zaustavljeni već u četvrtfinalu od strane Totenhema.

/MAURISIO POKETINO PRED NAJTEŽOM ODLUKOM U KARIJERI/

Pre toga su "građani" stali u polufinalu (Liverpul) i četvrtfinalu (Monako), dok je kao trener Bajerna tri puta dolazio na korak od finala, da bi ga zaustavljali Real, Barsa i Atletiko.

"Gvardiola je sjajan menadžer i zaslužuje sve pohvale koje dobija. Pokušali smo da osvojimo Premijer ligu ove sezone, ali nismo uspeli. Siti je bio bolji, ali tu je još jedno takmičenje u kom možemo da osvojimo trofej", pokušao je Jirgen Klop da zvuči manje ozbiljno nego nekoliko sekundi pre nego što je "bocnuo" Pepa Gvardiolu.

/ŽOZE MURINJO: AKO KLOP I TREĆI PUT IZGUBI U FINALU.../

Koliko se Pepu spočitavaju posustajanja u nokaut fazi Lige šampiona, toliko se priča i o Klopovim porazima u finalima - dva u borbi za Ligu šampiona i jedan za Ligu Evrope.

Posebno se pričalo o čudnom finalu u prestonici Ukrajine koju je dobio Real (4:1)

"Taj poraz u Kijevu je imao veliki uticaj na nas. Kada smo krenuli sa aerodroma bilo je mnogo različitih emocija, svi su spustili glave... Plan je bio da se vratimo i tu smo", kazao je Jirgen Klop pred finale sa Totenhemom zakazano za 1. jun (21.00) u Madridu.

Nemac je rekao i da je sasvim siguran da Keita neće igrati protiv Spursa, dok je situacija sa Firminom nešto bolja pošto trenira, ali da još nije siguran da će početi meč.

/KLOP PISAO ISTORIJU, ALI VIŠE NIJE MOGLO.../

Smatra da je tim sada prikupio dovoljno iskustva i da zna kako da se nosi u finalima.

"Najveći momenat moje karijere bio je kada sam s Majncom ušao u Bundes ligu. Mada, ako osvojim Ligu šampiona s Liverpulom... Ne volim da poredim moje timove. Sve ih volim, svi su dali sve od sebe. Ali, mislim da nikada nisam bio u finalu s boljim timom od ovog. Senzacionalno je što smo ovde ponovo, a sećate se grupne faze", zaključio je Jirgen Klop.

Pogledajte razgovor sa fudbalskim stručnjakom Slobodanom Pavkovićem koji je u MONDO podkastu govorio o finalu Lige šampiona, vrlinama i manama Totenhema i Liverpula.

Sve u 16 podcast gost Slobodan Pavković
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC