• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja u Španiji, Real i Barsa: Ovo nema na YouTube-u

Autor mondo.rs

Detalje koji su zanimljivi navijačima jednih i drugih, naravno, nećete videti u video izveštajima na zvaničnom YouTube kanalu La Lige, ali…

Hapšenja širom Španije u akciji koja za cilj ima razbijanje fudbalske mafije nije prva te vrste u ovoj zemlji, ali bi hipotetički mogla da bude prva koja će postaviti pitanje i regularnosti utakmica dva najveća kluba, Real Madrida i Barselone.

Navijači velikih rivala iskoristili su trenutak, ali i činjenice - u akciji su "padali" osumnjičeni za nameštanje utakmica u sezonama 2016/17 i 2017/18 - da podsete na veoma čudne okolnosti pod kojima je odigrano poslednje kolo Primere pre dve sezone, u kom je Barselona pobedom kod kuće nad Eibarom imala šansu da odbrani titulu ukoliko u isto vreme Real izgubi u Malagi.

Detalje koji su zanimljivi navijačima jednih i drugih, naravno, nećete videti u video izveštajima na zvaničnom YouTube kanalu La Lige, ali…

Real je pobedio rezultatom 0:2, gde su reakcije dvojice štopera Malage, Mikela Viljanueve i Luisa Ernandeza Rodrigeza, bile gotovo neobjašnjive kod oba pogotka - Kristijana Ronalda u 2. i Karima Benzeme u 55. minutu.

Pogledajte scene sa "La Rosalede"…

Malaga Real 0:2
Izvor: YouTube



Ono što je "isečeno" iz kratkog video izveštaja, zapravo nije prikazano iz pravog ugla, jeste Viljanuevina reakcija koja je dovela do čiste šanse za Ronalda i ranih 0:2, ali se ispostavilo da golman Karlos Kameni nije razmišljao na sličan način, baš kao ni kod Benzeminog gola, kada je odbranio zicer Serhiju Ramosu, iako ga je pre toga Ernandez Rodrigez lagano ispratio pogledom.


Međutim, šta se u isto vreme događalo u Barseloni?

U poslednju utakmicu pod vođstvom trenera Luisa Enrikea, i dalje aktuelni šampioni ušli su sa tri boda manje od ekipe trenera Zinedina Zidana, ali sa boljim međusobnim skorom (1:1 na "Kamp nou" i 2:3 na "Santijago Bernabeu") pa im je eventualni kiks "kraljevića" na vrućem terenu u Malagi pružao priliku da odbrane titulu poslednjeg dana šampionata.

Ispostavilo se da je "mali hrabri Eibar" golovima Takašija Inuija u 7. i 61. minutu poveo 0:2 u Kataloniji, a da je do kraja utakmice internacionalni arbitar Alehandro Ernandez Ernandez dosudio dva penala za Barsu i isključio Andera Kapu, dok je David Žunka na nespretan način postigao autogol i pomogao domaćinu da kompletira "kambek" za 4:2.

Posebno je interesantan penal koji je Ernandez Ernandez dosudio posle akcije Đordija Albe u kojoj se levi bek Barselone sapleo sam o nikoga, pao kao pokošen i uverio sudiju da je to bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

Barsa - Eibar 2:0
Izvor: YouTube


Taj detalj, takođe, nećete videti na zvaničnom YouTube kanalu La Lige.

Evo ga ovde...


S obzirom na to da "lopta ne laže", a da ni Joel Rodrigez nije razmišljao na specifičan način poput Kamenog, golman Eibara odbranio je udarac Lionela Mesija sa bele tačke, ali je usledio autogol Žunke, crveni Kape, još jedan penal, pobeda...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC