• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žakobs: Moramo da vidimo Partizan uživo

Trener Anderlehta ne želi da donosi sud o protivniku u plej-ofu za Ligu šampiona, ali vjeruje da će njegov tim imati težak zadatak.

 Žakobs: Moramo da vidimo Partizan uživo Izvor: MONDO

U Humskoj 1 smatraju da su dobili najtežeg mogućeg protivnika u plej-ofu za Ligu šampiona.

Ali, i u Anderlehtu veruju da će imati težak posao protiv srpskog prvaka iako, prema priznanju trenera Arijela Žakobsa, još ne znaju kolika je snaga Partizana.

"Još nismo uživo vidjeli kako protivnik igra i teško je, zaista, donositi sud. Ali, svakako je jasno da će biti teško", rekao je Žakobs za belgijske medije i najavio da će klupska struka sigurno putovati u Beograd da na djelu vidi crno-bijele.

Prvu utakmicu šampioni Srbije i Belgije igraće 18. avgusta u Beogradu, dok je revanš na programu šest dana kasnije u Briselu.

Partizan je do plej-ofa stigao pobjedama u sve četiri utakmice nad jermenskim Pjunikom i finskim Helsinkijem. Anderleht je u prva dva kola bio slobodan, a u trećem kolu eliminisao je velški TNS pobedama od 3:1 i 3:0.

List "Libre Belžik" smatra, međutim, da je Anderleht "na korak do Lige šampiona" i ocjenjuje da belgijski prvak "može izaći na kraj sa Srbima".

Briselski dnevnik dodaje da Partizan je lako pobijedio tim Helsinkija u prethodnoj rundi kvalifikacija ali da su posljednji rezultati Belgijanaca u susretima s Partizanom "bez sumnje ohrabrujući".

Belgijski Standard iz Liježa je tako, dodaje "Libr Belžik", u sezoni 2008/09 sa 1:0 pobijedio Partizan u Beogradu, "iako su igrači Standarda bili na mukama u drugom poluvremenu".

U članku se navodi da je prošle sezone Briž u Ligi Evrope izbacio Partizan koji "nije pokazao nešto posebno".

"Libr Belžik" primjećuje da je, uprkos pobjedama u prva dva meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona, "štampa kritikovala igru Partizana".

List dodaje da je glavni Partizanov igrač u formi brazilski napadač Gabrijel Kleverson Kleo.

"Kleo je već dao pet golova u četiri meča, veoma dobro igra glavom i to je jedan od ključnih igrača ekipe", navodi se i dodaje da je bivši igrač Standarda Almami Moreira, koji igra od 2007. u Beogradu, prava zvijezda koju cijene i rukovodstvo i navijači.

"Kapiten (Mladen) Krstajić, bivši igrač Šalkea i Verdera, gazda je u odbrani, a Partizan u svojim redovima ima i 21-godišnjeg (Radosava) Petrovića koji dosta obećava. Taj igrač sredine odbrane je igrao za Srbiju na Svjetskom prvenstvu, iako samo petnaestak minuta u meču s Njemačkom", navodi taj list.

"Libr Belžik" zaključuje da Partizan "ima dobro oružje" ali da sastav Anderlehta izgleda jači. Međutim, da bi našao svoje mjesto u Ligi šampiona mora pokazati da je sposoban da pobijedi protivnika takvog nivoa kao što je Partizan.

Belgijski dnevnik "Soar" kratko ukazuje na Klea, Moreiru, Krstajića i (Sašu) Ilića kao "glavne adute" srpskog šampiona i podseća da je Partizan 22 puta bio državni prvak, osvojio 11 nacionalnih kupova i u finalu evropskog Kupa šampiona izgubio sa 2:1 od Real Madrida na briselskom stadionu Hejsel 1966. godine.

(Beta, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC