• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristić: Zvezdini igrači najbolji na Balkanu

Novi šef struke crveno-bijelih tvrdi da je eliminacija od Slovana plod spleta nesrećnih okolnosti.

 Kristić: Zvezdini igrači najbolji na Balkanu Izvor: MONDO

Upravni odbor Crvene zvezde ukazao je povjerenje Aleksandru Kristiću poslije odlaska Ratka Dostanića sa klupe.

Kristić je dugogodišnji pomoćni trener crveno-bijelih, a sada je dobio priliku da preuzme komandantsku palicu poslije neuspjeha ekipe u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nekadašnji igrač Bora, Zvezde, Degenforša, OFK Beograda, Zemuna, Etnikos Asterasa, Salernitane i Beograda još nema trenersku licencu, ali s obzirom na to da je pri kraju školovanja neće imati problema oko obavljanja posla šefa struke.

"Ukazana mi je velika čast i odgovornost. Trudiću se da funkciju obavljam što je moguće bolje", predočio je 39-godišnji Valjevac.

Javnost ima nekoliko kandidata za novog trenera. To znači da bi Kristić bio samo prelazno rješenje, što ga, kako tvrdi, ne opterećuje.

"U Zvezdi sam od 1984. Dakle, 26 godina. U Zvezdi se zna kako stvari funkcionišu. Ukazano mi je povjerenje, a da li će to trajati dva dana ili dva mjeseca - o tome ne razmišljam. Bio sam igrač, drugi, pa prvi pomoćnik, a svo vrijeme navijač i trudim se da dam cijelog sebe klubu. A, koliko ću da trajem kao prvi trener, nisam razmišljao".

Priznaje da je ekipa uzdrmana poslije neuspjeha u dvomeču sa Slovanom.

"Svaka eliminiacija za Crvenu zvezdu predstavlja bolan događaj, ali Zvezda je veliki klub, sa igračima na visokom niovu i vjerujem da će se oporaviti za ono što nas očekuje - početka prvenstva", podsjetio je Kristić da će sljedeće subote gostovati u Smederevu i dodao:

"Bio bih neiskren kada bih rekao da eliminacija ne utiče negativno. Utiče. I veliki gube, i veliki ispadaju. Na nama je da učinimo sve da igrači nastave da rade kao profesionalci i kao igrači Crvene zvezede. Da krenu novim putem".

Kristić tvrdi da na raspolaganju ima najbolje igrače u regionu.

"Veliku istinu rekao je jedan veliki Zvezdin čovjek, da su svi igrači Crvene zvezde - dobri igrači. U Zvezdi ne postoji loš igrač. A ja dodajem da su Zvezdini igrači najbolji u Srbiji, na Balkanu i u ovom dijelu Evrope. Vjerujemo u njih".

Utisak o snazi igračkog kadra potkrepljuje prikazanim na pripremnim utakmicama.

"Vidjeli smo na priprema koliko ova ekipa može - pokazala je da može mnogo. Sticajem okolnosti došli smo u ovakvu situaciju", zaključio je Aleksandar Kristić.

Kombinovani sastav crveno-bijelih, bez igrača koji su igrali u Bratislavi, u subotu je otputovao u Berane, gdje će dan kasnije igrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom.

Prihod je namijenjen za izgradnju hrama posvećenom svetom Simeonu Mirotočivom.

Ekipu je u Berane poveo pomoćni trener Nikola Radmanović, dok je Kristić ostao u Beogradu sa prvotimcima.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC