• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burni dani za Juve – Eriksen, Demiral, Iguain...

Autor mondo.ba

Šampion Italije čeka novog trenera koji bi mogao donijeti i promjene u napadu, dok istovremeno vodi borbu za defanzivca Sasuola i mjerka vezistu Totenhema.

 Burni dani za Juve – Eriksen, Demiral, Iguain... Izvor: TV Arena sport/MONDO

Sportski direktor juventusa Fabio Paratiči ima pune ruke posla ovih dana jer šampion Italije užurbano radi na sklapanju ekipe za novu sezonu u kojoj će braniti šampionsku titulu u Italiji, te još jednom napasti trofej Lige šampiona.

Poslije odlaska Masimilijana Alegrija čeka se dolazak Mauricija Sarija na klupu "Stare Dame“, a to bi moglo donijeti i promjene u špicu Juventusa.

Iako je miljenik navijača Mario Mandžukić produžio ugovor do 2021. poslije još jedne sezone u kojoj je dokazao da je izuzetno važan dio tima, italijanski mediji prenose da bi on mogao da napusti Torino.

Novinar portala Goal.com Romeo Agresti tvrdi da u Sarijevim planovima nema mjesta za Mandžukića, a da bi njegovo mjesto mogao da zauzme Gonzalo Iguain, fudbaler kojeg je trenirao u Napoliju i koji je protekle polusezone  s njim sarađivao u Čelsiju.

Iguain je zabio 55 golova za Juventus, ali se poslije dolaska Kristijana Ronalda našao u drugom planu, pa je pozajmljen prvo Milanu, potom i Juventusu, međutim, mogao bi da se vrati u Torino zahvaljujući Sariju.

U međuvremenu Juventus je povukao konkretne poteze u namjeri da pojača odbranu, s obzirom da je Andrea Barzalji završio karijeru, Đorđo Kjelini već veteran, a Martin Kaseres se vraća u Lacio.

Juventus želi Meriha Demirala  iz Sasuola i aktivirao je pravo kupovine u iznosu od 15 miliona evra, ali se u trku u međuvremenu uključio Atletiko koji ima još veću "rupu“ u odbrani poslije odlaska Dijega Godina, Huanfrana i Lukasa Ernandeza.

Atletiko navodno nudi pet miliona više, ali je Juventus prvi u redu.

Najzvučnije ime na kraju bi mogao da bude Kristijan Eriksen, vezista Totenhema, koji je nagovijestio da želi promjenu, što je odmah bio jasan znak za najveće evropske klubove.

Danac je od dolaska iz Ajaksa 2013. godine postigao 66 golova i upisao 86 asistencija na 277 nastupa za Totenhem, koji je ove sezone dogurao do finala Lige šampiona gdje ga je zaustavio Liverpul.

“Osjećam sam da sam došao do faze u mojoj karijeri u kojoj želim nešto novo. Duboko poštujem Totenhem i sve što smo uradili i ne smatram da je lose da ostanem, ali želio bih da probam nešto novo”, rekao je Eriksen za “Ekstra Bladet”.

S obzirom da je Eriksenova cijena oko 150 miliona evra, malo je klubova koji ga mogu priuštiti, ali jedan od njih je Juventus, uz Real, koji je navodno takođe zainteresovan.

“Real Madrid je stepenica više, ali potrebno je da neko u Madridu podigne slušalicu i pozove Totenhem i kaže da me želi, a to se još nije desilo”, rekao je Eriksen.

Na pitanje da li je moguće da produži ugovor sa Totenhemom odgovorio je:

“Teško je reći. Sve zavisi od mogućnosti koje mi se nude. Ukoliko ne bude primamljivih ponuda zašto ne bih ostao u Totenhemu? Sve zavisi od uslova”.

Ono što je poznato da Juventus ovog ljeta želi d apojača vezni red jednim velikim imenom, a pored Eriksena kao moguća pojačanja navode se i Pol Pogba i Sergej Milinković-Savić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC