• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko drugi - Ronaldo odveo Portugalce u finale!

Autor mondo.ba

U finalu premijenog turnira Lige nacija igraće domaćin, koji je na krilima trostrukog strijelca Kristijana Ronalda porazio Švajcarsku 3:1 (1:0).

Portugalija je prvi finalista završnog turnira Lige nacija.

Bilo je pitanje da li će evropski šampion imati u sastavu svog najboljeg igrača, ali je dilema otklonjena prije nešto manje od mjesec dana. I ta odluka ispostavila se kao ključna za domaćina premijenog turnira Lige nacija.

Još jednu sjajnu partiju u dresu sa državnim grbom pružio je Kristijano Ronaldo, koji je het-trikom uništio snove Švajcaraca da mogu do meča za trofej, iako su goste samo tri minuta dijelila od remija.

PORTUGALIJA - ŠVAJCARSKA 3:1 (1:0)
/Ronaldo 25, 88, 90 - Rodrigez 57 pen/

Domaćin premijenog turnira najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja, na stadionu "Dragao" u Portu, bio je uspješniji od Švajcarske, te će u subotu od 20.45 igrati finale protiv boljeg iz duela Holandije i Engleske, koji je na programu sutra.

Ronaldo ove sezone nije uspio postići niti jedan gol iz slobodnog udarca za Juventus u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona, ali je zato pogodio u dresu nacionalnog tima, kasnije još dva i tako odveo Portugalce u finale Lige nacija.

Ono što nije uspio iz više od 20 pokušaja u dresu "stare dame", jeste za svoju reprezentaciju. Pogodak iz 25. minuta bio je Ronaldov 86. u 157 nastupa za Portugaliju, a prvi iz "slobodnjaka" još od grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine protiv Španije (3:3).

U smiraj prvog dijela Haris Seferović mogao je vratiti stvari na početak, ali se ispriječila prečka.

Sporni trenutak desio se u 52. minutu. Đerdan Šaćiri uputio je dubinski pas prema Stivenu Cuberu, koji je bio u kontaktu sa Nelsonom Semedom, pao, ali je akcija nastavljena.

Na drugoj strani, domaći su krenuli u napad, arbitar Feliks Brih dosudio je jedanaesterac za Portugalce, ali je nakon konsultacije VAR-a odlučio da promijeni odluku i ipak pokaže na penal za Švajcarce.

Rikardo Rodrigez namjestio je loptu na "kreč" i pogodio za 1:1.

I kada je izgledalo da neće biti pobjednika u 90 minuta, ponovo je na scenu stupio Ronaldo.

Dva minuta prije kraja meča sjajan pas uputio je Bernardo Silva, a najbolji golgeter Portugalije silovito šutirao i matirao nemoćnog Jana Zomera.

Već u narednom napadu - 3:1.

Slavlje domaćih navijača na prepunom "Dragao" stadionu nije se ni stišalo, a Ronaldo je kompletirao het-trik. Izgubili su gosti loptu na sredini terena, uslijedio je brz kontranapad i rutinska egzekucija za plasman u finale.

Sa ova tri gola Ronaldo se učvrstio na drugom mjestu vječne liste najboljih golgetera nacionalnih selekcija, sa četiri pogotka više od legendarnog Ferenca Puškaša.

Ubjedljivo prvi je Ali Dai sa 109 golova za Iran.

Drugi polufinalni meč, u kojem će snage odmjeriti Holandija i Engleska, na programu je u četvrtak, takođe od 20.45 u Gimaraešu, gdje će u subotu biti odigran i meč za treće mjesto (15 časova). Istog dana, samo u Portu, od 20.45 na programu je veliko finale.

PORTUGALIJA: Rui Patrisio, Pepe (63. Fonte), Gereiro, Semedo, Diaš, Karvaljo, Neves, Fernandeš (90+1. Mutonjo, Silva, Ronaldo, Žoao Feliks (70. Gedeš). Selektor: Fernando Santoš.

ŠVAJCARSKA: Zomer, Rodrigez, Šer, Mbabu, Akanđi, Cuber (83. Štefen), Džaka, Frojler (89. Drmić), Zakarija (71. Fernandeš), Seferović, Šaćiri. Selektor: Vladimir Petković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC