• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ture: Siti će postati veliki

Reprezentativac Obale Slonovače smatra da je prelaskom iz Barselone u Mančester siti dobio šansu da se oproba u kvalitetnijoj ligi.

 Ture: Siti će postati veliki Izvor: MONDO

Jaja Ture ovog ljeta se pridružio bratu Kolou, postavši najbolje plaćeni fudbaler Premijer lige. Njegova nedeljna primanja iznose astronomskih 200.000 funti, dok je na ime obeštećenja Barsi uplaćeno 24 miliona funti.

Postavlja se pitanje može li fudbaler da opravda tolika ulaganja, posebno ako igra na jednoj od diskretnijih pozicija u timu, sa koje se rijetko postižu golovi.

Ture je izjavio da će dati sve od sebe da Mančester siti bude uspješan kao Barselona, sa kojom je za tri sezone osvojio sedam trofeja, uključujući Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo i dve titule prvaka Španije.

"Mislim da dolaskom u Siti nisam napravio korak unazad u karijeri. Premijer liga je zapanjujuće jako takmičenje, jače od Primere, a Mančester siti u okviru nje pravi velike korake naprijed. U budućnosti će ovo biti jako veliki klub", rekao je Ture.

"O Sitiju se priča u svakoj zemlji. Znaju da dovodimo prvoklasne fudbalere i ja želim da doprinesem uspjesima ekipe. Ne osjećam pritisak, jer imam dosta iskustva".

Ture (27) je dodao da ima odličan odnos sa menadžerom Robertom Manćinijem i da je to jedna od najvažnijih stvari.

"I Mančester junajted je želio da me dovede, ali Aleks Ferguson nije ostvario lični kontakt sa mnom kao Manćini. Ako trener ekipe lično napravi pritisak da vas klub dovede, onda je to ono pravo".

Snažni "vezista" kaže da jedva čeka gradski derbi sa Junajtedom i uopšte početak Premijer lige, u kojoj je "oduvek želio da igra". Siti će se u subotu, u okviru prvog kola, sastati sa Totenhemom.

Ture je evropsku karijeru počeo 2001. godine u belgijskom Beverenu, a poslije je igrao još za ukrajinski Metalurg, Olimpijakos i Monako.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC