• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić najurio Zeku

Uprava zagrebačkog Dinama otpustila trenera Velimira Zajeca. "Da smo ga smijenili poslije Kopra igrali bismo Ligu šampiona", izjavio Zdravko Mamić.

 Mamić najurio Zeku Izvor: MONDO

Odluka.o smjeni legende Dinama donesena je na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora koja je trajala šest sati.

Vijest o otkazu zatekla je popularnog Zeku koji se vratio iz mađarskog Gijora, gdje je posmatrao istoimenu ekipu s kojom će se "Modri2 sastati u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prvi glas! U pet sati sam se vratio iz Gijora, tako da nemam pojma o tome", izjavio je Zajec za "Jutarnji list", a o smjeni nije obaviješten ni njegov pomoćnik Marko Mlinarić.

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić na vanrednoj pres konferenciji u ponedjeljak izjavio je da je Zajec trebao biti otpušten i ranije.
"Problemi su eskalirali nakon Kopra. Trebali smo ga još tada smijeniti. Da smo to napravili tada, igrali bi u Ligi šampiona. To vam garantujem", rekao je Mamić.

Dinamo je u drugom kolu kvalifikacija u prvom meču na svom terenu savladao Kopar rezultatom 5:1, da bi u revanšu pretrpio poraz od 3:0 i jedva se provukao dalje.

Ekipu Dinama u Sloveniji su vodili Zejecovi pomoćnici, a on sam uvjeren u siguran prolaz bio je u Moladaviji gdje je posmatrao narednog protivnika Šerif, koji je u sljedećem kolu na penale izbacio Dinamo (oba meča 1:1)
U domaćem prvenstvu Dinamo je u prva tri kola zabilježio četiri boda, a prvi čovjek Dinama, popularni Maminjo, preuzeo je u ponedjeljak na sebe odgovornost za neuspješni eksperiment sa Zajecom.

"Za Zajeca sam jedini ja kriv. Niko osim mene u Izvršnom odboru nije bio za njegovo dovođenje. Nema to veze sa sportskom srećom već s našom nesposobnošću..." rekao je popularni Maminjo i dodao da se sa Zejecom nije čuo.

"Nismo razgovarali s njim. Došao je u pet iz Gijora. Zvao ga je Vrbanović da mu kaže, ali se nije javljao. Jedino civilizirano je bilo da ga otpustim. Željeli smo vratiti legende u klub. Puno je ozbiljnije dati otkaz treneru prije Gijra nego da se nastavi ovako", rekao je Mamić.

Hrvatski mediji navode da je kandidat za nasljednika Zajeca Branko Karačić, bivši trener Šibenika i bivši nogometaš Osijeka i Hajduka.
Zanimljivo, Karačić je nedavno bio kandidat za klupu Dinamovog najvećeg rivala splitskog rivala Hajduka, u slučaju da Splićani od bukureštanskog Dinama.

"Ne znam ništa o tome, već su mi javili na mobitel da se moje ime spominje u kontekstu trenera Dinama, ali niko me iz kluba nije zvao", izjavio je Karačić , a na pitanje bi li prihvatio posao u Dinamu rekao je da ne želi govoriti hipotetski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC